Turizm merkezi Çivril yaz sezonunda 300 BİN turiste ev sahipliği yaptı.

Çivril Belediyesinin başlattığı Turizm Master Planı ile yurt içi turizminin yeni merkezi haline gelen Çivril 2023 yılı Nilüfer sezonunda 300 BİN kişiyi ağırladı.

Çivril Belediyesi tarafından 2020 yılında başlatılan Turizm çalışmaları meyvesini vermeye başladı. Beydilli mahallesinde hayata geçirilen Nilüfer Park ve Işıklı gölünü 2023 yılı yaz sezonunda yaklaşık 300 BİN kişinin ziyaret ettiği ifade edildi. Beydilli Muhtarı Atila Savran Ağustos ayı sonunda Nilüfer sezonun biteceğini belirterek “2020 yılında Çivril Belediyesinin girişimleri ile hayata geçirdiğimiz Nilüfer turu turizmi meyvelerini vermeye başladı. Her yıl artan ziyaretçi sayımız bu yıl 300 BİN’e yaklaştı. İki buçuk ay süren Nilüfer turlarımızda 250 BİN kişiye yakın misafirimiz Türkiye’nin en büyük Nilüfer tarlalarını görme fırsatı yakaladı” dedi.

Beydilli mahallesindeki Nilüfer Park’ın gölün değerine katkı sağladığını ifade eden muhtar Atila Savran “Işıklı gölümüz yıllarca sulama amaçlı kullanılan ve tarımsal değeri olan önemli bir su kaynağı. Çivril Belediyesinin girişimleri ve önderliğinde başlayan turizm hareketi ile Beydilli mahallemize yapılan Nilüfer Park ile göl, turizm merkezi haline geldi. Tarımsal sulama yapılan göl turizm değeri de kazanmış oldu” dedi.

Turizm pastasından Çivril’in hak ettiği payı alması için çaba sarf ettiklerini belirten Belediye Başkanı Niyazi Vural’da “Beydilli, Seraserli ve Sundurlu mahallelerimizde bu yıl Nilüferleri göremeye gelen binlerce yerli ve yabancı turisti ağırladık. Amacımız Çivril’i Türkiye’de en çok ziyaret edilen merkezlerden biri haline getirmek ve turizm pastasında hak ettiği payı almasını sağlamak” dedi.

Denizli’de Zeytin Çapası Başladı! Yevmiyeler Ne Kadar? Denizli’de Zeytin Çapası Başladı! Yevmiyeler Ne Kadar?

Beydilli mahallesinde Çivril Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Nilüfer şenliği yapılmış ve iki gün süren şenliğe on binlerce kişi katılmıştı.

Haziran ayında başlayan Nilüfer turlarının Ağustos ayının son haftası sona ereceği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi