TÜİK Ekim ayı İşgücü İstihdam İstatistiklerini yayınladı. Hane Halkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre, İşsiz sayısı 2023 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre 163 bin kişi azaldı. Bu veriler ışığında İşsizlik sayısının 2 milyon 961 bin kişi olduğu belirtildi. Toplam işsizlik oranı 0,5 oranında azalarak, 8,5 oranına geriledi. Cinsiyetlere göre işsizlik bazında ise erkeklerde işsizlik oranının yüzde 7 olduğu, kadınlarda ise 11,3 olduğu tahmininde bulunuldu.

TÜİK verilerine göre, yüzde 8,5 olan işsizlik oranı son 10 yılın dar tanımlı en düşük işsizlik oranı olarak kayda geçirildi. İstihdam oranı ise bir önceki aya göre 246 bin kişi artış gösterdi. Gerçekleşen bu artış neticesinde toplam istihdam 31 milyon 835 bin kişi seviyesine ulaştı.

Denizli Milletvekili Silkin Ün: Denizli Pazarındaki Kadınların Gerçeği Bunlar Denizli Milletvekili Silkin Ün: Denizli Pazarındaki Kadınların Gerçeği Bunlar

TÜİK İşsizlik Rakamlarını Açıkladı

Genç İşsiz Sayısı Azaldı

TÜİK verilerine göre, 15-24 yaş grubu olan genç işsiz sayısı bir önceki aya göre 0,4 azalarak yüzde 16,3 oranına düştü. Cinsiyet bazında bakıldığında ise 15-24 yaş grubundaki işsizlik oranının erkeklerde yüzde 13,8 olurken, kadınlarda yüzde 21 olarak tahmin edildi.

Editör: Haber Merkezi