Türkiye'de trafikte birçok kaza meydana geliyor. Kazalarda haklı ve haksız tarafın belirlenmesi için  yaşanan kazaya dair tutanak tutulur. Tutanaklar için yeni bir dönem başladı. İşlemlerin hızlanması adına tutanaklar artık E-Devlet'ten tutulacak. 

E-DEVLET ÜZERİNDEN TUTANAK İŞLEMLERİ YAPILACAK

Trafikte başımıza binbir türlü olay gelebilmekte. Haliyle trafiğe her çıktığımızda bazen bizden bazen karşı taraftan kaynaklanan kazalar meydana gelebiliyor. Olası bir kazada tutanak tutmak oldukça zahmetli bir hale dönüşebiliyor.Yeni dönemle birlikte E-Devlet üzerinden, kaza tespit tutanağı sorgulanabilecek.Peki, e-Devlet üzerinden kaza tutanağı nasıl oluşturulacak?

ÇİVRİL’DE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI ÇİVRİL’DE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

KAZA TUTANAĞI'NI E-DEVLETTEN DÜZENLEME NASIL YAPILIR?

Kaza meydana geldikten sonra tutanaklarını doldurmak ve sigorta şirketiyle iletişime geçmek artık e-Devlet üzerinden mümkün olacak. Yeni hizmet sayesinde e-Devlet sisteminde, 'Kaza Tutanağı Düzenleme' hizmeti ile sürücüler, kaza bilgilerini kaydediyor. Bu uygulama ile trafikte zaman kazandırması ve kağıt kalem gibi masraflardan kaçınılması hedefleniyor.

Kaza tespit tutanağı oluşturmak için e-Devlet'e giriyoruz ve 'Kaza Tutanağı Düzenleme' yazarak arama yapıyoruz. Hizmet sayfasında yer alan kazanın tarihi, yeri, katılan araçlar ve diğer detayları eksiksiz girmeniz önemlidir. Girilen bilgilerin kontrolünün ardından tutanağı kaydedebilirsiniz.

BU YÖNTEM HIZ KAZANDIRACAK, TAZMİNAT ÖDEMELERİ HEMEN YAPILACAK

Sisteme girilen tutanak bilgileri ise doğrudan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'ne (SBM) aktarılması söz konusu. Bilgilendirme sistemi sayesinde sigorta şirketleri kazadan hemen haberdar olabilecek ve hasar tespiti ile tazminat ödemeleri kısa sürede gerçekleşecek. Sürücülerin hayatını kolaylaştıracak yeni hizmet sayesinde e-Devlet üzerinde rapor düzenleyerek takibi online yapılabilecek.