Araç Sürücülerinden Ders Niteliğinde Hareket! Fermuar Böyle Açılır Araç Sürücülerinden Ders Niteliğinde Hareket! Fermuar Böyle Açılır

1 Mart Cuma günü 23.30 sıralarında Mithatpaşa Mahallesi, Davutpaşa Caddesi'nde meydana gelen kazada, 3 ATV motoru ile geziye çıkan Oğuz Murat Acı (29), Tahsin Arslan (23), Süleyman Arslan (21), Hasan Topal (25), İbrahim Gümüş (27), motorlardan birinin arızalanması nedeniyle emniyet şeridinde durdu. O sırada aynı yönde hareket halinde olan T.C.(17)'nin yönetimindeki lüks cip, emniyet şeridinde bekleyenlere çarparak sulama kanalına düşmüştü. Evli ve 1 çocuk sahibi olan Oğuz Murat Acı olay yerinde hatatını kaybetmiş arkadaşlarıysa yaranlamıştı. 
Kaza sonrası annesini arayarak yardım istediği ve bunun üzerine bölgeye gelen ünlü yazar Eylem Tok oğlunu kendi aracına alarak kaçtığı tespit edilmişti. 
Olayla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 Mart 2024 tarihinde saat 03.50 sıralarında İstanbul Havalimanından Mısır ülkesine çıkış yaptıkları tespit edilen anne Eylem Tok hakkında “Suçluyu kayırma" suçundan ve oğlu T.C hakkında "Bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan aynı gün 2 Mart 2024 tarihinde yakalama kararı çıkarmıştı. Başsavcılık, bugün anne ve oğlu için kırmızı bülten çıkarılması talebi hazırlayarak Adalet Bakanlığı'na gönderdi.
Ünlü Yazar Eylem Tok sosyal medyadan yaptığı açıklamada,''Her gün 'Lütfen Türkiye'ye dönelim ve ben cezam ne ise onu çekeyim, ben bir aileyi dağıttım' diye ağlıyor. Hiçbir zaman burada kalmak, bu suçlamalardan kaçmak gibi bir düşüncesi olmadı onun. Ama annelik iç güdüsü, lütfen beni de anlayın.'' ifadelerini kullandı. Ne zaman geleceksiniz sorusuna, ''Çocuğumun adil bir şekilde yargılanmasını istiyorum, ülke bana desin ki 'kana kan yok, çocuğa karşı bir şey yapmayacağız. Adalet yerini bulacak" yanıtını verdi.
Türkiye,olaya ilişkin son olarak  Mısır'dan yazar Eylem Tok ve Oğlu T.C.'nin iadesini talep etti.

Editör: Tolga Çetin