Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların TOKİ'nin 2024 konut fiyatları ve taksitleri ile başvuru şartlarını araştırıyor. TOKİ resmi sayfası üzerinden yapılan açıklamada bu yılın ilk konut satışı Çorum’da yapılacak. Diğer illerdeki konut satışının planlaması ise önümüzdeki günlerde açıklanacağı ifade edildi.

TOKİ'de KONUT SATIŞINDA DETAYLAR NE?

TOKİ’nin yaptığı açıklamaya göre, 2+1 evlerin satış bedeli 1.5 milyondan başlarken, bu fiyat 3+1 konutlarda  1.8 milyon liradan başlıyor. Evler için %10 peşinat istenirken, satışlar 180 aylık vadeyle gerçekleşecek. 2+1 evlerin taksiti 7.500 TL’den, 3+1 evlerin taksiti ise 9.000 TL’den ödenecek. Taksitlerin ödemeleri  sözleşme imzalanan tarihten takip eden bir sonraki ayda başlayacak. Taksitler 6 ayda bir memur maaşına gelen zam oranında artıyor olsa da bu artışlar genelde düşük tutulmakta.

PEKİ TOKİ'nin BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

TOKİ'den yapılan açıklamada, TOKİ konutlarına başvurmak isteyenlerin taşıması gereken şartlar şu şekilde:

Denizli Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor Denizli Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

1- TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI OLMAK

Başvuru yapan kişinin  T.C. vatandaşı olma ve 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.

2- TÜRKİYE SINIRLARI İÇİNDE TAPUDA KAYITLI BAĞIMSIZ KONUTLARININ OLMAMASI

Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması.

3- TOPLU KONUT İDARESİNDEN KONUT SATIN ALMAMIŞ OLMAK

Ev başvurusu yapacak kişinin kendisinin, eşinin veya velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması gerekiyor. 

4-KONUT SATIŞI YAPILACAK İLDE 1 YILDAN AZ OLMAMAK ÜZERE İKAMET ŞARTI

Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması şartı bulunmaktadır.

Bu şartları  sağlayan vatandaşlar, başvuru tarihleri arasında, yetkili banka şubelerine başvuru bedelini ödeyerek, başvurdukları kategori ile ilgili “Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi” ni imzalayacaklardır.

Kaynak: HABER MERKEZİ