Togg'un CEO'su Gürcan Karakaş, Bursa Gemlik'teki Togg Teknoloji Kampüsü'nde yapılan bir test sürüşü sırasında otomobil üretimi ve pazarlama stratejileri hakkında yeni bilgiler açıkladı.

Ünlü ekonomist uyardı: Satmayın fiyatı bir anda artacak Ünlü ekonomist uyardı: Satmayın fiyatı bir anda artacak

“Haziran-Temmuz Aylarında Sınırlı Sayıda”

Yeni çıkacak model hakkında konuşan Karakaş, “B segmentinde yeni bir SUV modeli üzerinde çalışıyoruz. Önümüzdeki yıl, bu modelin T10F'nin satışlarından sonra T8X adıyla pazara girmesini öngörüyoruz. Togg'un dört çekişli SUV modeli T10X'in haziran-temmuz aylarında sınırlı sayıda piyasaya sürülecek” dedi.

Togg’un Ucuz Modeli T8 X Ne Zaman Çıkacak

“Avrupa'daki Ön Satışlar Bu Yıl Sonunda Başlayacak”

Karakaş, şirketin Avrupa pazarına açılma stratejisinden bahsederek, "Togg Europe GmbH" şirketinin 2021 yılı Mayıs ayında kurulduğunu ve Avrupa'daki altyapı çalışmalarının hali hazırda devam ettiğini söyledi. Karakaş, T10X modelinin Avrupa'daki ön satışlarının bu yıl sonunda başlayacağını ve teslimatların 2025 yılında gerçekleştirileceğini ifade etti. Karakaş, özellikle Almanya, Fransa ve İtalya gibi büyük pazarlarda daha etkin olmayı planladıklarını belirtti. Bu kararın, sektördeki hızlı değişimler ve Çinli markaların yaygınlaşması gibi etkenlerle alındığını açıkladı.

Şirketin başarısını somut verilerle de destekleyen Karakaş, “İlk modelin satışında, planlanan tüm araçlar 18 saat içinde tükendi ve sadece ilk 8 saat içinde 2022'de Türkiye'de satılan tüm elektrikli otomobillerin sayısını aştı” ifadelerini kullandı.

Karakaş, Togg'un başarısının yeni modellerle devam edeceğini belirterek, gelecek planları arasında fastback ve üçüncü modelin geliştirilmesinin de olduğunu söyledi.

Editör: Durmuş Özke