Özgür Özel’den Ali Rıza Ertemur Ziyareti! Özgür Özel’den Ali Rıza Ertemur Ziyareti!

Antalya Konyaaltı'nda Tünektepe Teleferik Tesisi'nde 12 Nisan'da meydana gelen kazada parçalanan kabinden düşen Avukat Memiş Gümüş (54) yaşamını yitirmiş, 7 kişi yaralanmış, 174 kişi mahsur kalmıştı. Mahsur kalan vatandaşların kurtarılmasının ardından olayla ilgili Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de bulunduğu 5 kişi tutuklanırken, 7 kişi serbest bırakılmıştı.  

Konuyla ilgili Denizli’den de açıklama geldi TBMM Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Avukat Gülizar Biçer Karaca da açıklama yaptı. Vekil Karaca, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz için verilen kararın’ hukuka aykırı’ olduğunu söyledi.  

“Adaletin Terazisini Kaydırmayın Efendiler” 

Denizli Milletvekili Avukat Gülizar Biçer Karaca açıklamasında, “14 gün önce görevi devralan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz hakkında teleferik kazası için tutuklama kararı veren yargı, siyasi iradenin güdümünde hukuku yerle yeksan eden, hakkaniyetten uzak bir karara imza attı. Hukuki süreç ve sonuçlar siyasi iktidarın menfaatlerine göre göz göre göre belirlendikçe, devletin temel sacayağı olan adaletin terazisi de zulüm ve keyfiyetle vicdanları tartıyor. 

On binlerce canımızı yitirdiğimiz 6 Şubat 2023 depremlerinde, önlem alınmadığı için göz göre göre yaşanan maden facialarında, birkaç senede bir yaşandığı halde kanıksanan tren facialarında tek bir üst düzey kamu görevlisi hakkında soruşturma dahi başlatılmadığı halde bu hukuka aykırı kararı bizzat yargı düzeltecektir diye bir hukukçu olarak gönülden temenni ediyorum. Adaletin terazisini kaydırmayın efendiler” ifadelerine yer verdi.  

"Tek Sorumlu Benmişim Gibi̇ Gösterildi” 

Antalya’daki teleferik kazasıyla ilgili soruşturmada tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün ifadesi de ortaya çıktı. T24'te yer alan habere göre Kocagöz ifadesinde, "28 Kasım 2023 tarihinde belediye başkanlığına aday adaylığına başvuru yapmak amacıyla ANET yönetim kurulu başkanlığından ve genel müdürlüğünden istifa ettim. 2017 yılı Ağustos ayı ANET A.Ş. yönetim kurulu başkanı ve genel müdür olarak 2018 yılı kasım ayında söz konusu görevden ayrıldım. Belediye başkanlığına aday gösterilmeyince 2019 yılı mayıs ayı içerisinde yeniden ANET A.Ş. genel müdür ve yönetim kurulu başkanı olarak atandım. Yaklaşık 6,5 yıl teleferikle ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadık. 

Kazadan önce yapılan ağır bakım ve yıllık bakımlarla ilgili hiçbir bilgim bulunmamaktadır. Teleferik benden önceki genel müdür döneminde faaliyete alınmıştı. Benim herhangi bir sorumluluğum var ise benim haricimde sorumluluğa gidecek 4 kişi daha bulunmaktadır. Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi. Ön bilirkişi raporunda civatalarla ilgili hususlar yazmaktadır. 

Ayrıca bilirkişi raporunun da hatalı olduğunu söylemek isterim. Söz konusu teleferikle ilgili bakımlar ve civatalar, direklerin bakımı ve buna benzer tadilat onarımın yapıldığına dair bilgi ve belgeleri avukatım birazdan sunacaktır. Benim görev yaptığım süre zarfında rutin bakımlar ile ağır bakımların eksiksiz yapıldığı, ANET A.Ş. Yönetim Kuruluna Mega Tower isimli şirket tarafından sunulmaktadır. Raporlar düzenli olarak çift heyet tarafından kontrol edilmektedir, suçsuzum" 

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli