Antalya’da 1 kişinin yaşamını yitirdiği teleferik kazası ile ilgili dönemin ANET Genel Müdürü olan CHP Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşması bugün görüldü. Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya , tutuklu yargılanan Kacagöz’ün yanı sıra diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan Mesut Kocagöz, olayın kendisinin görev yaptığı süre içinde gerçekleşmediğini belirterek;“Kepez Belediye Başkanlığı adaylığı için 1 Aralık 2023 öncesinde istifa ettim. Daha sonra toplanan ANET A.Ş kurulu da istifamı kabul etti. Yetkilerimin iptaline karar verildi ve kurulun kararıyla yeni başkan atandı. 1 Aralık 2023’te SGK’dan çıkışım verildi, genel müdürlük yetkim kalmadı. İstifam ve yetkilerimin iptalinden sonra hiçbir ücret almadım. YSK başvurumu bundan sonra kabul etti.” ifadelerini kullandı.

14 Nisan’dan bugüne tutuklu olduğunu hatırlatan Kocagöz, “Bilirkişi raporunu okudum. ‘Ne yapsaydım da bu kazayı önleyebilirdim’ diye düşündüm ama bir sorumluluğum yok. Takdir mahkemenin. 35 yılık devlet memurluğunun 25 yılını yönetici olarak yaptım. Bugüne kadar başımı öne eğecek hiçbir şey yapmadım.” ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, “güneş enerjisi santralleriyle büyük tasarruflar sağlıyoruz” Bakan Uraloğlu, “güneş enerjisi santralleriyle büyük tasarruflar sağlıyoruz”

Savunmaların ardından iddia makamı, Kocagöz ile birlikte tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, Kocaköy’ün tahliyesine karar verdi.