Zaman değişti, teknoloji değişti, sakladıklarımız değişti, değerler değişti hırsızlarımızda aynı oranda ayak uydurarak değişti. Bu arada kilitler değişti, şifre geldi, taşıma değişti, saklama ortamları değişti bulut teknolojisi geldi. Zaman ve değişim ona göre hırsızını en sonunda Hacker ‘ini üretti. Hacker bizim dilimize çevrilmiş hali ile “ Bilgisayar Korsanı”

Teknoloji o kadar üst seviyelerde şifreleme, perdeleme ve güvenlik sistemleri ürettiki bu engelleri aşabilecek dahilerde parmakla sayılacak kadar azaldı. Tüm dünya da tespit edilebilen 30 kadar üst düzey Hacker olduğu biliniyor. Tespit edilemeyenler çok gizli kendilerini belli etmeden çalışıyorlar. Bu hackerlerin hesaplarınıza girerek para çaldığını falan zannetmeyin. Hiç biri o tür şeyler yapmıyor. O tür hırsızlıklarda zaten en sonunda paranın fiziki bir bütüne ulaşabilmesi ve cebe girebilmesi için gerçek hesap nosu gerekiyor Hackerlerde o türlü bir parmak izi bırakacak eyleme yanaşmıyor.

Bu 30 kadar hacker genelde internet düzleminde direkt 01-binary kodlarla hareket edebilen biraz beyince hasta tipler. Artık 30 kadarı tespit edildikleri için bunların internet ortamına bile girilmelerine izin verilmiyorlar. Yaşayacak kadar gelir verilerek pasif tutuluyorlar. Şifre ve güvenlik duvarları programları normal kullananlar için geçerli bu Hackerler için 01 binary sisteminde gezdikleri için şifre, güvenlik duvarı, şu bu hiç bir önemi yok. İnternette tanrı gibi ellerini kollarını sallayarak gezebiliyorlar. Fizikte serbest nötrinoların madde içinden serbest geçmesi gibi rahatlar. Henüz tespit edilememiş diğer 01 binary Hackerleri ise genelde parmak izi bırakmayacak şekilde hisse senedi piyasasında önemli olan firmaların çok gizli tuttukları bilanço değerlerini öğreniyorlar. Bu bilanço bilgileri ile diğer taraftan masumane hisse senedi alış verişi yaparak eylemi kazanca çeviriyorlar.

Diğer bir Hacker grubu da firmalar ile anlaşarak onların yazılım açıklarından girmeye çalışarak güvenlik açıklarını bulup firmaya tavsiyede bulunuyorlar. Bundan para kazanıyorlar. Bunlara Beyaz şapkalı (white hat) hacker. İyi niyetliler deniliyor.

Yazılım Hacker’ı (Cracker) bunlarsa programların yazılım süre güvenliğini kırarak genel kullanıma açıyorlar. Uydu tv kanal şifrelerin kırılması vb işlemlerde bunlardan. Emek hırsızları olarak nitelendirilebilirler.

İçiniz rahat olsun bu tip gelişmiş Hackerler sizin banka hesaplarınız ile ilgilenmiyorlar. Sizin şifrelerini düzmece elde etme metodları ile ele geçirmeye çalışıp sahte maillerle sahte arayüzlere sevkedenler basit internet hırsızları. Onlar sadece sizin zaaflarınızdan yada zayıf anlarınızdan yararlanarak birşeyler koparmaya çalışan hırsız sürüsü. Onlarda internet ve bilgisayar dünyasını en fazla sizin kadar biliyorlar.

Diğer bir tür Lamer denilen Hacker’lık alanında bilgi sahibi olmayan, kullanmayı öğrendiği çok temel bazı yazılımlarla sadece zarar veren kişiler. Web sitelerine zarar verirler ya da sosyal medya hesaplarını çalarlar genelde. Kaba tabirle bu kimselere ‘hacker özentisi’ denebilir. Genelde çocuk yaştadırlar.