Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te, yerli ve milli kablosuz haberleşme teknolojilerinin geleceğini şekilendirecek ‘Kablosuz Haberleşme Yarışması’ ilk kez teknolojiseverler ile buluşacak. Yeni nesil teknolojiler için yerli ve milli çözümler üreten ULAK Haberleşme’nin ‘Kablosuz Haberleşme Yarışması’, kablosuz haberleşme teknolojilerinde bilgi birikimini artırmanın yanı sıra geleceğin insan gücünü de yetiştirmeyi amaçlıyor. 400’e yakın ekibinin başvuruda bulunduğu yarışmada genç mühendis adaylarını toplam 310 bin liralık ödül bekliyor.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmaların arasında giren ve bu yıl ilk kez düzenlenecek ‘Kablosuz Haberleşme Yarışması’ ile genç mühendis adaylarının yeni haberleşme teknolojilerinin tasarımında karşılaşılabilecek problemlere çözüm üretmeleri ve yeni haberleşme teknolojilerinde bilgi birikimini artırmayı ve yetişmiş insan gücünü desteklemeyi amaçlıyor.

Şarjınız Hemen Bitiyor Mu? Artık Akıllı Telefonlar Haftada 1 Şarj Edilecek Şarjınız Hemen Bitiyor Mu? Artık Akıllı Telefonlar Haftada 1 Şarj Edilecek

Yarışmaya 400’e yakın ekip başvuruda bulundu


Başvuruların 29 Şubat’ta sona erdiği yarışmaya, Türkiye’nin dört bir yanından 400’e yakın ekip başvuruda bulundu. Bu ekiplerden yaklaşık 100’ü sistem ihtiyaçlarını tanımlama dokümanını teslim etti. Yapılan değerlendirmeler sonucunda ise 51 takım, ön tasarım elemelerini başarıyla tamamlayarak yoluna devam etti. Temmuz ayı içerisinde tamamlanacak olan proje detay raporu aşamasını da başarıyla geçen takımlar 05-08 Eylül tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşecek olan finale katılmaya hak kazanacak.

Toplam 310 bin liralık ödül verilecek

Antalya’da gerçekleşecek final etabında birinci olacak ekibe 120 bin lira, ikinci ekibe 100 bin lira ve üçüncü ekibe 90 bin lira olmak üzere toplam 310 bin liralık ödül verilecek. Bu ödüller, genç mühendislerin ve teknoloji meraklılarının inovasyonunu teşvik etmek amacıyla kazananlarla buluşacak. ULAK Haberleşme’nin öncülüğünde gerçekleşen ve TEKNOFEST’in bir parçası olan Kablosuz Haberleşme Yarışması, Türkiye’nin teknoloji alanındaki potansiyelini ortaya koyacak ve haberleşme teknolojilerinde yeni çözümler geliştirilmesine katkı sağlayacak.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ