AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, TBMM Genel Kurul Toplantısı’nda DEM Parti Grup Önerisi aleyhine konuştu. Denizli Milletvekili Nilgün Ök’ün konuşmalarına ise CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül müdahil oldu. Nilgün Ök ise Süleyman Bülbül’e cevap vermedi.   

Nilgün Ök

AK Parti Denizli Vekili Nilgün Ök, TBMM Genel Kurul Toplantısı’nda söz aldı. Ök’ün meclisteki konuşmasının içeriği emekliler oldu. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, zaman zaman Vekil Ök’ün konuşmalarına “Denizli'deki emekliler hakkını verdi AK Parti'nin” gibi söylemlerde bulunsa da Vekil Ök, Aydın Vekili Bülbül’e cevap vermedi.   

“Devrim Niteliğinde Adımlar Attık”  

Denizli Milletvekili Nilgün Ök, TBMM’deki konuşmasında, “AK Parti Olarak toplumun her kesimine dokunacak, refahını arttıracak, hayatını kolaylaştıracak devrim niteliğinde adımlar attık. Emeklilerimizde emekçilerimizde bu kesimlerin başında geliyor. Türkiye’yi nereden nereye getirdiğimizi en iyi emekliler hatırlaralar” şeklinde konuştu. 

“Çok İyi Biliyorlar, Ondan Oy Verdiler”  

Bunun üzerine CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül Denizli Milletvekili Ök’ün konuşmasına müdahil olarak, “Çok iyi biliyorlar, ondan oy verdiler. Denizli'deki emekliler oy verdi.” dedi.   

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun’dan 1 Mayıs Mesajı Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun’dan 1 Mayıs Mesajı

“Kuyruklar Vardı...”  

Denizli Vekili Nilgün Ök, TBMM’deki konuşmasına devam ederek, “2002 yılında iktidara geldiğimizde iflas noktasına geldiği bir sosyal güvenlik sisteminden sağlık sistemini devralmıştık. Sosyal güvenlik deyince akla o zamanlar ‘maaş kuyrukları, ilaç kuyrukları, bulunamayan ilaçlar, SSK iflas mı edecek? Maaş ödenebilecek mi?’ Şeklinde tartışmalar gelirdi. Biz iktidara geldiğimizden bu yana attığımız adımlarla sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemini inşa ettik. Sağlık sigortası kapsamında ilaca ve tedaviye erişilebilirlik konusunda dünyanın en ileri ülkelerinden biri haline gelinmesi için çalıştık” şeklinde açıklamasına devam etti.   

“Emekliler Hakkını Verdi AK Parti'nin”  

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül Denizli Milletvekili Ök’ün konuşmasına tekrar müdahil olarak, “Denizli'deki emekliler hakkını verdi AK Parti'nin” dedi.   

“En İyi Hizmeti Vermeye Gayret Ettik”  

Denizli Vekili Nilgün Ök, konuşmasının devamında şunları söyledi: “SGK bütçesini iflasa sürükleyen popülist politikalar yerine, sağlam politikalarla emeklilerimize ve çalışanlarımıza mümkün olan en iyi hizmeti vermeye gayret ettik. Emeklilerimiz başta olmak üzere, enflasyonun ücretli kesimde yol açtığı sıkıntıları biliyoruz.   

Bu konuda tavrımız palyatif tedbirlerle günü kurtarmak yerine enflasyonu düşürecek kalıcı, refah artırıcı politikalar üretmektir. Hayat pahalılığı başta olmak üzere ekonomik dengeleri yeniden düzenlemek için son bir yıldır güçlü bir ekonomik politika uygulamaktayız. Bu yılsonundan itibaren programın olumlu sonuçlarını, hepsini hissetmeye başlayacağız. Uyguladığımız politikalar sayesinde bu yıl cari açıkta daralma ilk üç dönemde başladı. Yılsonunda cari açığın millî gelire oranının da yüzde 2,5 seviyesinde gerçekleşmesini öngörüyoruz. Önümüzdeki Temmuz ayında emeklilerimiz için bir artış söz konusu var. Enflasyon ve sözleşmeden kaynaklanan farklar da mutlaka aylıklara yansıtılacak”  

“Ekmek Kaç Para, Ekmek?”  

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül Denizli Milletvekili Ök’ün konuşmasına zaman zaman müdahil olarak, “Denizli'de emekliler gereğini yaptı, Denizli'de ekmek kaç para, ekmek?” gibi söylemlerde bulundu. 

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli