Kendine has lezzetiyle sofralara tat veren tahin, pazaryerlerine alışverişe gelen tüketicilerin bakmadan geçemediği bir lezzet haline geldi. Denizli’nin Sarayköy ilçesinden gelip, Pamukkale ilçesine bağlı Kuşpınar mahallesinde kurulan Çarşamba Pazarında tezgah açan Emine Naz, vitrinine doldurduğu tahinlerle tüketicinin dikkatini çekmeyi başarıyor.

Tavas Ve Kale Susamini Lezzete Burunduren Tahin Denizli Pazarlarinda Goz Aliyor1

Susamları Tavas ve Kale’den Alıyor

Tahinin hammaddesi olan susam, şüphesiz ki tahinin lezzetinde rol oynayan en önemli etken olarak karşımıza çıkıyor. Ürettiği tahinin susamlarını, Denizli’nin Tavas ve Kale ilçesinden temin ettkilerini belirten Naz, “Tahini, Tavas ve Kale’den aldığımız susamların yağından üretiyoruz. Kabuklu susamdan ezme yaparken, kabuk soyma makinesinden geçirdiğimiz kabuksuz susamı ise kavurarak tahin üretiyoruz.” diyor.

AHMET YEĞİT DENEYİMLERİNİ KİTAPLAŞTIRDI AHMET YEĞİT DENEYİMLERİNİ KİTAPLAŞTIRDI

Tavas Ve Kale Susamini Lezzete Burunduren Tahin Denizli Pazarlarinda Goz Aliyor2

Tahinin Fiyatı 150 TL

Tahine olan talebin, yaz sıcaklarında düştüğünü ifade eden Emine Naz, kışın satışların daha güzel olduğunu belirtiyor. Pekmez ile müthiş uyumu olan, pide ile buluştuğunda karşı koyulamayan ve balık tüketiminden sonra afiyetle yenen tahinin kilosu, ortalama 150 TL’lik bir fiyatla pazar tezgahlarında yer almaya devam ediyor.

Tavas Ve Kale Susamini Lezzete Burunduren Tahin Denizli Pazarlarinda Goz Aliyor

Muhabir: Tolga Çetin