Çivril’de Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait kurutma kanalında ıslah ve drenaj çalışmaları başladı.

Çivril Belediyesi tarafından rekreasyon alanı olarak planlanan ve geçen yıl düzenleme çalışmalarının başladığı Akpınar mahallesinde bulunan DSİ kurutma kanalında ara verilen taşkın koruma ve ıslah çalışmaları yeniden başladı.

Çivril Belediyesi’nin yeşil alan ve rekreasyon planlamaları kapsamında sürdürülen çalışmalar yeniden başladı. DSİ tarafından Akpınar mahallesinden geçen kurutma kanalında başlayan düzenleme ve çalışmalarının tamamlanması ile aşırı yağışlarda oluşabilecek sel ve taşkınların önlenmesinin amaçlandığı belirtildi. İlk etapta genişletme ve temizleme çalışmaları yapılan kanalın ilerleyen günlerde beton ve taş duvar ile güçlendirileceği ifade edildi. 2023 yılı sezonunda Çivril ilçe merkezinde DSİ sorumluluk alanındaki kurutma kanallarında toplam 1.6 kilometrelik alanda çalışma yapılacağı belirtilirken açılan kanalların 9 metre genişliğinde ve 2 metre derinliğinde olacağı, çalışmaların tamamlanmasının ardından kanal çevresinin tel örgü ile koruma altına alınacağı ve kanal boyunca yeşil alan ve yürüyüş yolları yapılacağı bildirildi.

Çalışmalar ile ilgili olarak bilgi veren Belediye Başkanı Niyazi Vural, görev süresi boyunca daha yaşanabilir bir Çivril oluşturmak için çalıştıklarını belirterek “Göreve geldiğimiz günden itibaren daha güzel, daha modern bir Çivril için çalışmalarımıza devam ediyoruz. 77 Mahallemizin tamamında alt yapı, üst yapı, yağmur suyu ve içme suyu çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İlçe merkezimizde bulunan drenaj kanalında girişimlerimiz sonucunda DSİ ile çalışmalara başladık. Drenaj kanalında ıslah ve taşkın koruma çalışmalarımızı ve çevre düzenlemesini yaparak, hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Çivril’imizi daha güzel yaşanılabilir ve modern bir çehreye kavuşturmak için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi