Ege Tarım, Sera ve Hayvancık Fuarı 19.kez kapılarını açtı. Fuara bu yıl Denizli ev sahipliği yaptı. Orion Fuarcılığın katkılarıyla Denizli EGS Fuar merkezinde ziyaretçilerini ağırlayan 19. Ege Tarım, Sera ve Hayvancık Fuarı 25 Şubat’ta sona erecek. Onlarca standın açıldığı ve binlerce kişinin ziyaret ettiği fuarı Orion Fuarcılık Genel Müdürü Burak Tan Genç Çivril Gazetesi’ne değerlendirdi. 
Ege Tarım, Sera ve Hayvancık Fuarı’nın bölgede lider fuar olarak bayrağını çektiğini söyleyen Tan, “Fuarımızın 19.’sunu düzenliyoruz. Denizli Tarım ve Hayvancılık Fuarı bundan tam 19 sene önce bu alanda başlamıştı. Bugün 19.sunu gören fuar artık 100 bini üzerinde ziyaretçi alan ve 94 katılımcının stant açtığı bir fuar haline geldi ve Ege’de lider bölgesel fuar olarak bayrağını çekmiş durumda.” dedi.

Akıl almaz dolar tahmini: Erdoğan'a yakın ekonomist kaç liraya düşeceğini duyurdu Akıl almaz dolar tahmini: Erdoğan'a yakın ekonomist kaç liraya düşeceğini duyurdu


“Şu anda Tarımın Ticareti Denizli’de Dönüyor”


Denizli yoğunluklu bir ziyaretçi alıyoruz diyen Tan “Burada Manisa, Aydın, Isparta, Burdur, Afyon, Uşak gibi şehirlerden oldukça yoğun bir ziyaret alıyoruz. Gerçekten şuanda tarımın ticareti Denizli’de dönüyor. Bu konuda Denizli, ticaret insanlarının, üreticilerin de bu işe soyunmaları fuarın bu hale gelmesinde çok büyük bir etken oldu. Fuarda tabi büyük destekçilerimiz var. Alanımız Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bize tahsis ettiği güzel bir alan. Tarım İl Müdürlüğümüz, Ziraat Odalarımız, birçok oda ve derneklerin stantları da bizlere destek verme adına burada bulunuyorlar” ifadelerini kullandı. 


“Şu ana Kadar Aldığımız Geri Dönüşler Oldukça Olumlu”


Ticaretteki durgunluğa bu fuarın moral olduğunu söyleyen Orion Fuarcılık Genel Müdürü Burak Tan “Son iki aydır ticarette bir durgunluk vardı. Bu sadece tarıma özgü bir şey değil. Diğer sektörlerde de ekonomide bir daralma gözüküyor gibiydi. Fuarlar aynı zaman moral yerleri. Burada tarımın yolları tartışılıyor, çözüm yolları tartışılıyor. Teknolojik gelişmeler, maliyet artışları tartışılıyor. Teknoloji de bunun en büyük ilacı. Şuana kadar aldığımız geri dönüşler oldukça olumlu.  Katılımcıların yüzde 95’i önümüzdeki sene de tekrar katılırlar diye düşünüyorum” dedi.

Editör: Atakan Göker