Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda düzenlenen "Yetenek Her Yerde" kariyer etkinlikleri kapsamında, Ege Kariyer Fuarı (EGEKAF) Denizli'de gerçekleşmeye devam ediyor. Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde, Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen fuar, on binlerce öğrenci ve mezunu iş dünyası ile buluşturdu.  Konuştu2
Ege Kariyer Fuarı’nda birbirinden başarılı isimler öğrencilerle bir araya gelerek söyleşilerini gerçekleştirirken Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı da öğrencilerle bir araya geldi.  
Tamer Karadağlı söyleşi de, “İyi ki gelmişim, sizleri görünce çok heyecanlandım, çok mutlu oldum. Bu fuar müthiş bir başarı. Sayın Rektörümü gönülden kutluyorum“dedi. 

Çivril’de Trafik Ekiplerinden Çocuklara Yoğun İlgi! Çivril’de Trafik Ekiplerinden Çocuklara Yoğun İlgi!

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, “Değişime cesaretiniz var mı? sorusu çok önemli. Değişimi anlamak, zamana ayak uydurmak çok önemli. Sizler bu anlamda şanslısınız. Dünya artık daha küçük, internet sayesinde bilgiye ulaşmak çok daha kolay. Bizler daha farklı koşullarda büyüdük. Bu nedenle bizler de şimdi değişime ayak uydurmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.  

Kendi Yaşamınızı Siz Seçmelisiniz 

Kariyer yaşamındaki iniş çıkışlara da değinen Karadağlı, küçük yaşta oyuncu olmaya karar verdiğini belirterek; almış olduğu yoğun tiyatro eğitimin bahsetti ve gençlere “Sürekli karar almak zorundasınız, hepiniz kendi hayatınızın mimarısınız. Kendi yaşamınızı siz seçmelisiniz, hayal etmelisiniz, cesaret etmelisiniz” dedi. Süreçte hem başarı hem de başarısızlıkların olduğunu; başarısızlıkların mücadeleyi öğreterek bireyi bir yere getirdiğini ifade eden Karadağlı, konuşmasının büyük kısmını soru cevap olarak gerçekleştirdi. 

Hayallerinizin Peşinden Koşun 

Karadağlı kendisinden kariyer tavsiyesi isteyen öğrencilere kendi hayatından örnekler vererek; “Risk almak zorundasınız. Hayatın kendisi bir risk ve bu bir bayrak yarışı. Çok çalışın” şeklinde tavsiyeler verdi. Başarısızlık konusuna tekrar dikkat çeken öğrencilere “başarısızlık her alanda var. Mühim olan nasıl tepki verdiğiniz. Yılmamak gerekir, hayatı iyisiyle kötüsüyle kabullenin, hayallerinizin peşinden koşun ve vazgeçmeyin” ifadelerini konuşmasında yer verdi. 

PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, söyleşisi sonunda Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’ya teşekkür hediyesi takdiminde bulundu. 

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli