Kongresini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde gündem belediye başkan adaylığı yarışına çevrildi.

Yerel seçimleri kazanmak isteyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de belediye başkan adaylığı için dört ismin aday olacağı konuşulurken partiye yakın kaynaklar aday belirleme sürecinde sürpriz bir ismin ön seçime girebileceğini iddia etti.

Denizli Tabipler Odası'nda Necdet Ardıç Güven Tazeledi! Denizli Tabipler Odası'nda Necdet Ardıç Güven Tazeledi!

CHP ilçe yönetim ve seçmeninin yerel seçim çalışmalarına başlamasıyla birlikte Belediye Başkan adaylığı yarışı da hız kazandı. Başkan aday adaylığı için Ömer Köseoğlu, Necdet Bardan, Kemal Aslan ve Nuri Özen’in ismi konuşulurken 31 Mart seçimlerini kesin kazanmak isteyen yönetimin adaylık belirleme sürecinde ince eleyip sık dokuduğu ifade edildi.

Kongreden sonra adaylık yarışının başladığı partide, partinin önde gelen isimleri belediye başkanı adayı olacak ismin bir an önce belirlenmesi gerektiğini belirterek “Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde adaylar geç açıklandı ve çalışma yapmak için zaman kalmadı. 31 Mart seçimlerinde CHP’den Belediye başkanı kim olacaksa hemen belirlenmeli ve çalışmalar, çalışma grupları ona göre belirlenmeli” dediler.

Aday adayı olan isimlerin adaylık sürecinde gösterdikleri performansı adayın belli olmasından sonra da göstermesi gerektiğini belirten partililer “CHP’de aday adayı çok olur sonra aday belirlenir ve hergün gördüğünüz isimler bir anda kabuğuna çekilir. Ortada sadece başkan adayı kalır ve tek başına çalışır. Bu dönem bunun yaşanmaması için yönetimin tedbir alması gerek. Tüm aday adayı isimler aday gösterilen isimin yanında olacağına söz vermeli ve olmalı, başarı için bu şart” şeklinde görüş bildirdiler.

Aday Ön seçimle belirlenecek

Aday belirleme sürecinde hareketli günlerin yaşandığı CHP’de, ilçe başkanı Bedri Ataş kongrede yaptığı konuşmada 31 Mart yerel seçimlerinde CHP belediye başkanı adayı olacak ismin yapılacak ön seçimle belirleneceğini söylemişti. Kongrede konuşan CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum’da yaptığı konuşmada Çivril’in kaderini Çivril belirleyecek diyerek “iktidar olmak için Çivril’in adayını Çivril belirleyecek. Birilerinin egosu ya da Ankara buranın belediye başkan adayını belirlemeyecek. Çivril’in Belediye başkan adayını Çivrilli belirleyecek ve Çivrilli seçecek ve iktidar olacak” ifadelerini kullanmıştı.

Sürpriz adayla seçime gidilebilir

İlçe ve İl başkanının ön seçim ile aday belirlenecek açıklamasına rağmen partinin önde gelen isimleri 31 Mart Yerel seçimlerinde CHP’nin sürpriz bir aday ile seçime gitme ihtimali olduğunu belirttiler. Aday olan isimlerin aralarında bir birlik sağlanamaması ya da olası bir ayrışmada seçimi riske atmak istemeyen İl ve İlçe yönetiminin sürpriz bir aday çıkarabileceğini iddia eden partililer “kimsenin kaybetmeye tahammülü yok. 2019 seçimlerini CHP kendi eliyle AKP’ye hediye etti. Onun için önümüzdeki yerel seçim çok önemli. Dört isim başkan aday adayı bunlardan birisi sandıktan çıkıp başkan adayı olacak ancak sonrasında herhangi bir ayrışma ya da kutuplaşma olur bölünme yaşanırsa seçim tehlikeye girer. İl yönetimi, ilçe yönetimi bu riski göze alamaz onun için olası bir ayrışmaya karşı ellerinde sürpriz bir başkan adayı olacaktır” ifadelerini kullandılar.

Editör: Haber Merkezi