Bilim insanları dünyaya nasıl geldiğimiz ve dünyanın oluşumuna yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Herkes olası bir kıyamet senaryosu hakkında inançları doğrultusunda çıkarımlar ve sonuçlar elde edebiliyor. 
Geçen yıl Bristol Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, Dünya'daki yaşamın potansiyel sonunu belirleyen bir çalışma gerçekleştirdi. Jeolojik ve atmosferik verileri analiz etmek amacıyla bir süper bilgisayardan yararlanan araştırmacılar, insan varlığına yönelik başlıca tehditler hakkında şaşırtıcı bulgular ortaya koydu.
 

Ali Rıza Ertemur’dan 19 Mayıs Mesajı Ali Rıza Ertemur’dan 19 Mayıs Mesajı

YOK OLUŞ EN SON İHTİMALLE HAYAT IŞIĞIMIZ GÜNEŞ TARAFINDAN OLACAK

Süper bilgisayar, herhangi bir göktaşının dünyaya çarpmaması halinde ya da bir karadeliğin içine girmediğimiz takdirde sonumuzu hayat ışığımız güneş getirecek gibi görünüyor. Güneş ortalama olarak 5- 7 milyar yıl sonra kırmızı bir top halini alacak ve çevresindeki her şeyi yok edeceğine dair bilimdünyasında yapılmış çalışmalar da bulunmakta. 

SONUMUZ YERİN ALTINDAN MI YOKSA GÖKYÜZÜNDEN Mİ GELECEK?

Süper bilgisayar tahminlerinde, 'Kaos Tanrısı' asteroidi ya da yapay zekalı robotlar tarafından ele geçirilme gibi dış tehlikelere ilişkin korkuların boşa olduğunu, birincil tehditin Dünya'nın tektonik plakalarında olduğunu veri olarak sundu . Yer kürenin devasa, düzensiz parçaları bir yapboz gibi birbirine geçerek gezegeni kaplıyor. Bu tektonik plakaların çarpışmaları sonucunda da depremler, tsunamilere ve volkan patlaması gibi afetler meydana geliyor. Kısacası süper bilgisayara göre gökten beklediğimiz felaket ayağımızın altında olabilir.

BAŞLADIĞIMIZ YERDE BİTİRECEĞİZ: PANGEA ULTİMA

Dünyanın sonu düşünülenlerin aksine ne iklim kaynaklı ne de küresel ısınma kaynaklı olacak. Süper bilgisayarın tahminlerine göre gezegenimiz 250 milyon yıl sonra kıtaların ilk haline (Pangea Ultima-Süperkıta) dönecek. Tüm kıtalar birleşecek ve bunun sonucu olarak volkanik faaliyetlerin çoğalmasıyla gaz salınımı artacak. Sıcaklıklar 50 dereceye kadar yükselecek. Bilim insanları türümüzün ve çoğu memelinin bu sıcaklıklar altında yaşayamayacağını tahmin ediyor. 
Yani süper bilgisayara göre biz insanlığın ve birçok canlının evi olan gezegenimiz yaklaşık olarak 250 milyon yıl sonra  kendi kendini yok edecek ve elbette her zaman olduğu gibi onu yalnız bırakmayacağız.

Kaynak: HABER MERKEZİ