Sosyal medya üzerinden açtığı hesaplarda on binlerce takipçisi olan ve Denizli ile ilgili paylaşımlar yapan sosyal medyacı Osman Başpınar, kişisel verilerin gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Başpınar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Başpınar’a 2 Yıl Hapis

Daha önceden de birçok dosyası olduğu öğrenilen Başpınar, Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada 2 yıl hapis cezana çarptırıldı.

Sosyal medyada yaptığı birçok asılsız paylaşımla tepki çeken ve gazeteci olduğunu iddia eden Başpınar’ın daha önce de hakaret suçundan sabıkasının olduğu ortaya çıktı.

Denizli’de Araç Şarampole Yuvarlandı! 2 Yaralı Denizli’de Araç Şarampole Yuvarlandı! 2 Yaralı

Başpınar hakkında, geçtiğimiz yıllarda yurt dışında yaşayan bir takipçisi dolandırıcılık yaptığı iddia etmişti. Kurban bağışı için Osman Başıpar’a para gönderdiğini iddia eden takipçi, bağışının yerine ulaşmadığını belirterek  suç duyurusunda bulunmuştu.

Osman Başpınar ayrıca, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Önceki Dönem Başkanı’na da sosyal medya hesabından hakaret etmiş ve kanser hastası olan başkan hakkında “İnşallah ölürsün” ifadesini kullanmıştı.

Editör: Haber Merkezi