Sivas'ın Gemerek ilçesinde yaşayan Nurettin Otyakmaz, yaklaşık 5 yıl önce Hollanda'dan getirdiği şakayık çiçeği ile büyük bir başarı hikayesi yazdı. 3 dönümlük alanda yetiştirdiği şakayık çiçeklerinin bu yılki hasadı 20 bin çiçeği buldu. Şakayık çiçeğinin yetiştirilmesinin zor olmadığını ve oldukça kazançlı olduğunu belirten Otyakmaz, bu çiçeklerin düğünlerin, kutlamaların ve süslemelerin vazgeçilmezi haline geldiğini söylüyor. Şakayık çiçeğinin Sivas'ın iklimine çok uygun olduğunu ve bu işi herkese tavsiye ettiğini ifade ediyor.

Nurettin Otyakmaz, 5 yıl önce Hollanda'dan getirdiği şakayık çiçeklerini Sivas'ta toprakla buluşturarak, yaklaşık 3 dönümlük alanda yetiştirmeye başladı.

Şakayıklar, saflığın ve masumiyetin simgesi olarak biliniyor ve Gemerek ilçesinde yetişen bu çiçekler, tabloyu andıran görüntüleriyle dikkat çekiyor. Otyakmaz, bu yıl yaklaşık 20 bin şakayık çiçeği hasat ettiğini belirtti.

“ZORLUĞU YOK, KAZANCI YÜKSEK”

Otyakmaz, şakayık yetiştirmenin zor olmadığını ve oldukça kazançlı olduğunu ifade etti. Pembe, beyaz ve fuşya renklerinde şakayık yetiştiren Otyakmaz, “Şakayıklar üçüncü yılda verim vermeye başlıyor ve bu sene yaklaşık 20 bin çiçek kestik. Şakayık, Sivas’ın iklimini çok sevdi. Kışın soğuk görmesi gereken bir bitki, en azından don olması gerekiyor" dedi.

18-32 yaş arası artık para ödemeyecek: Ücretsiz olacağı açıklandı 18-32 yaş arası artık para ödemeyecek: Ücretsiz olacağı açıklandı

Genellikle tek başına çalıştığını, ancak zaman zaman yardım aldığını söyleyen Otyakmaz, Gemerek'te yaşayan diğer kişilere de bu işe başlamalarını tavsiye etti.

ŞAKAYIK ÇİÇEĞİ NEDİR?

Şakayık çiçeği, otsu ve odunlaşmış gövdeli, çok yıllık bir bitki olarak bilinir. Genellikle yarı katmerli veya katmerli biçimlerde yetişen şakayık, beyaz, pembe, sarı, mor ve kırmızı gibi çeşitli renklere sahiptir. İlkbaharda açan bu çiçekler, Nisan ve Mayıs aylarında tam bir çiçeklenme yaşar.

Görünümü kadar hoş kokusuyla da popüler olan şakayık çiçeği, düğünlerde, kutlamalarda ve süslemelerde sıklıkla kullanılır. Aynı zamanda tıbbi faydaları da olan şakayık, öksürük ve soğuk algınlığı gibi solunum yolu rahatsızlıklarını hafifletmeye yardımcı olurken, ağrı kesici ve iltihap önleyici özelliklere de sahip.

Kaynak: HABER MERKEZİ