Çivril’de meydana gelen sel sonrası zarar gören yol yapılmayı bekliyor.

Gümüşsu mahallesinde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen taşkın ve selin ardından bozulan yol aradan 15 gün geçmesine rağmen yapılmayınca yolu kullananlar ve mahalle sakinleri mağdur oldu.

Denizli Tabipler Odası'nda Necdet Ardıç Güven Tazeledi! Denizli Tabipler Odası'nda Necdet Ardıç Güven Tazeledi!

SELDE YIKILDI HALA YAPILMADI SELDE YIKILDI HALA YAPILMADI

29 Mayıs tarihinde yaşanan yağışlar sonrası yıkılan yol ulaşımı olumsuz etkiliyor. Gümüşsu mahallesinde yaşanan aşırı yağışlardan sonra Kurudere mevkiinde meydana gelen taşkın ve sel Çivril Dinar karayolunun bir kısmının yıkılmasına neden olmuştu. Sel sonrası DESKİ, İtfaiye ve Çivril Belediyesi ekipleri tarafından tıkanan kanalda yapılan çalışmalardan sonra taşkın, dere yatağına alınabilmişti.

Yağış sonrası bölgede yapılan çalışmada yolun altından geçen kanal ve büzlerin gelen mil ve toprak ile tıkandığı tespit edilmiş, tıkanan kanallar kazılarak temizlenmişti.

Aradan geçen 15 günün ardından kazılan yolda herhangi bir çalışma olmaması Dinar karayolunu kullanan sürücüleri zor durumda bırakırken mahalle sakinleri de yolun tek şeride düşürülmesi ile kaza riskinin arttığını belirterek yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını istiyor.

Denizli Afyonkarahisar bağlantısını sağlamasından dolayı yolda yoğun bir araç trafiğinin olduğunu ifade eden mahalle sakinleri “yol Afyonkarahisar yolu, onun için özellikle taşıma ve nakliye amaçlı sık kullanılan bir yol. Selden dolayı yıkılan yol şehir içine girerken bir anda tek şeride düşüyor buda güvenlik sorunu oluşturuyor” diyerek soruna çözüm bulunmasını istedi.

Çivril Dinar karayolunda genişletme ve yenileme çalışmalarının devam ettiği belirtilirken Karayolları Genel Müdürlüğünün Gümüşsu Kurudere mevkiinde yolun altından geçen dere ile ilgili ıslah çalışması için ihale yaptığı ancak yaşanan son taşkından sonra ihalenin güncellenmesi gerektiği, bu nedenle de toplantı yapılacağı ifade edildi.

Beydilli mahallesi ve Işıklı gölünde başlayan Nilüfer sezonu ile Çivril’in turist akınına uğradığını belirten mahalle sakinleri her gün binlerce kişinin geldiği Çivril’de ilçenin girişindeki yolun kapalı ve tek yönlü olması hem görüntü hem de güvenlik açısından sorun oluşturuyor. İnşallah en kısa zamanda ihale yenilenir ve kapanan yol trafiğe açılır” dedi.

Editör: Haber Merkezi