Hikayenin özüne hitap eden sahnelerin Denizli’de çekilmesi ile bir anda Denizli gündemine düşen ve çok konuşulan Şehrazat dizisinin Yapım Koordinatörü Aydın Ermiş, Genç Çivril Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.  

Bir Yörük kızının ve eski polisin hikayesini konu edinen, Denizli’den İstanbul’a uzanan hikayeyi anlatan dizinin Denizli çekimleri hala deva ediyor. 26 Nisan’da Denizli’de çekimlere başlayan ekip, Acıpayam Şelalesi, Buldan Yayla Gölü, antik kent, Saraçoğlu Kasrı, Honaz yolları, Pamukkale Travertenleri, antik tiyatro, Delikli Çınar Meydanı gibi birçok alanda çekimler gerçekleştiriyor.  

Yapım Koordinatörü Aydın Ermiş, “15 günlük sıkıştırılmış bir programımız var, birçok açıdan ve ilçeden şehrin görüntüsünü aldık. Almaya da devam ediyoruz. Biz Denizli hakkında büyük araştırmalar yaptık, şimdi de ekrana taşıyoruz. Aslında daha çekmek istediğimiz çok yer var ama bu işin bir matematiği var. İlk üç bölüm Denizli’ye yazılan bir hikaye” diyerek çekim planından bahsetti.  

Sehrazat Denizliyi Karis Karis Geziyor3

Çekimlerin Denizli’de Devam Etmesi Söz Konusu Olabilir 

Denizlili bir Yörük kızı ile başlayan hikaye gereği çekimlerin burada gerçekleştirildiğini belirten Ermiş, projeye bağlı olarak çekimlerin Denizli’de devam etme ihtimalinden bahsederek, “Reytinge bağlı, önü açık bir durum bu. Projenin devamında burada çekimlerin devam etmesi söz konusu olabilir, ulusal bir dizi geliyor ne de olsa. Biz gidemediğimiz yerlerde de, sahne aralarına koyabilmek için genel çekimler alıyoruz, hikayede Denizli’nin devam edebilmesi için” açıklamasını yaptı.  

Şehrazat çekim ekibinin planlamasına göre, Eylül ayında yayına girecek olan dizinin Denizli çekimleri 11 Mayıs’ta sona erecek.  

Sehrazat Denizliyi Karis Karis Geziyor

Altında kritik saatler: İslam Memiş artık son gün diye duyurdu Altında kritik saatler: İslam Memiş artık son gün diye duyurdu

Ekip Denizli’den Çok Memnun! 

Ekibinin burada olmaktan çok memnun olduğunu dile getiren dizinin Yapım Koordinaörü, “Resmi makamlardan tutun da yerel halka kadar herkes yardımcı olmaya çalışıyor. Yerelden figüran kast ayarladık, hala gelmek isteyen bir sürü insan var. Bu çok güzel. Denizli’de her gittiğimiz yerden çok olumlu tepkiler alıyoruz. Denizli halkı bizi sevdi” diyerek işin içine Denizli girdiği zaman çok güzel bir iş çıktığının altını çizdi.  

Sehrazat Denizliyi Karis Karis Geziyor2

Denizli’nin Yapısı Hollywood’a Taşınabilir! 

Denizli çekimleri öncesinde büyük araştırmalar yaptığını açıklayan Aydın Ermiş, Amerika’da olan bir Hollywood yönetmenini Denizli’de film çekmeye ikna etmeye çalıştığını açıkladı.  

Ermiş, “Amerika’dan İstanbul üzerine uzanan bir hikaye var elinde. Tarihi dokuyu almak istiyor ama ben buraya getirmeye uğraşıyorum. Burada çektiğim yapıyı, direkt ona atıyorum” ifadesi ile Denizli’nin çekimler için uygun ve büyüleyici yapısını Dünya’ya açmak istediğini belirtmiş oldu.  

Bugün, dün Acıpayam'da çekilen set arkası görüntüler yayınlanırken, Yapım Koordinatörü Aydın Ermiş bu sabah Buldan'daki çekimin kamera arkasından Genç Çivril Gazetesi'ne özel görüntüler paylaştı.

Editör: Kardelen Başol