Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, yaklaşık 15 gün Denizli'nin Sarayköy ilçesine bağlı Gerali Köyü mevkiinde yaşanan ve hala devam etmekte olan jeotermal patlamanın gerçekleştiği alana gitti. Alanda firma sahibi ile görüşmeler yapan Karaca, görüşmeler sonunda basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması yapan Milletvekili Gülizar Biçer Karaca; "Az önce firma sahibiyle uzun uzun konuştuk. Gerçekten insanlar çok kaygılı. Sarayköylü hemşehrilerimiz çok kaygılı. Neden kaygılılar? Çünkü burada ne olduğu, neden olduğu ve sonuçları hakkında kamuoyu şeffaf bir şekilde bilgilendirilmemekte. Biz sorularımızı sorduk, sözlü olarak yanıtladı. Ancak söz uçar yazı kalır." ifadelerini kullandı.

Cezaevi Neden Tahliye Edilecekti?

Geçtiğimiz günlerde haberini yaptığımız "Sarayköy Cezaevi Jeotermal Patlamadan Dolayı Taşınıyor Mu?" konusuna da değinen Karaca; "Bir; geçtiğimiz günlerde Sarayköy Açık Cezaevi neden boşaltılamak istendi? Neden son dakikada vazgeçildi? İkincisi; çökme tehlikesi var mıdır, yok mudur? Buna ilişkin bir takım bilgilendirmeler, duyumlar var. Bunun araştırılması ve bu bölgede bir çökme riskinin olup olmayacağının da mutlaka belgelendirilmesi ve raporlanması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

KALPAZANLAR ÖNCE KAMERAYA SONRA POLİSE YAKALANDI KALPAZANLAR ÖNCE KAMERAYA SONRA POLİSE YAKALANDI

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli