DSO’DA BASIN BAYRAMI KUTLAMASI VE MEDYA BULUŞMASI DSO’DA BASIN BAYRAMI KUTLAMASI VE MEDYA BULUŞMASI

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde bulunan Gerali mahallesinde meydana gelen jeotermal patlama 15 gündür devam ediyordu. Gaz sızıntısı ve gürültü nedeniyle mahalleli durumdan şikayet ediyordu.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı. Çevreciler ve yöre halkı toplu olarak dilekçe verip basın açıklaması yapmıştı. 

Gaz Sızıntısı Durduruldu

Gaz sızıntısının yaşandığı bölgede, karbonmonoksit gazı sızıntısını durdurmak için çalışmalar sürüyordu. Yaşanan çalışmalar sonucu gaz sızıntı kontrol altına alındığı öğrenildi.

Gülizar Biçer Karaca ve Halil Pekdemir'den Açıklama

Geçtiğimiz Pazar günü, Denizli CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca bölgeyi ziyaret etmiş ve şirket sahibi Halil Pekdemir ile görüşmüştü. Karaca, Pekdemir'e “Sarayköy halkı şunu bilmek istiyor havaya çıkan bu gaz asit yağmuru olarak geri dönüp bizim ürünlerimize zarar verecek mi? Çevredeki insanların sağlığına şimdi olmasa bile gelecekte zarar verecek mi? Peki burada bir ihmal var mı, soruşturma açıldı mı? İfade alınması söz konusu mu? Yargısal bir süreçten bahsediyorum” demişti.

Halil Pekdemir ise “İnsan sağlığına zarar vermiyoruz rapor geldi Türkiye Petrollerinden.  Sayın başkanım ben size bunları ileteceğim. Şimdi benim bir suçum yokken beni hapse mi atacaklar. Şunu anlatmaya çalışıyorum. Gıda ile ilgili, tarımla ilgili bende bir tarımcıyım burada çıkan gazın yüzde 99’u karbondioksit, sera da kullanılıyor, tarımda kullanılıyor” dedi.