Hafta sonu oynanan Bölgesel Amatör Lig maçından sonra Sarayköy Spor taraftar grubu tarafından yapılan paylaşım Yeşil Çivril Belediye Spor yönetimi v vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Kulüp yönetimi paylaşım ile ilgili olarak yaptığı açıklamada hukuki sürecin başladığını belirterek, “Yaşananlar sportmenliğe ve sporcu ahlakına yakışmadı” dedi.

Çivril’de Babalar ve Çocuklar İçin Unutulmaz Bir Etkinlik Düzenlendi Çivril’de Babalar ve Çocuklar İçin Unutulmaz Bir Etkinlik Düzenlendi

Çivril İlçe stadında oynanan ve Sarayköy Spor’un 2 – 0 üstünlüğü ile sona eren maçın ardından Sarayköy Spor taraftar grubu tarafından yapılan paylaşım spor kamuoyunda büyük tepki çekti. Paylaşımda Çivril ve Yeşil Çivril Belediye Spor hakkında kullanılan ifadelerin ‘saygısız ve terbiyesiz’ olduğu vurgusu yapıldı.

Sarayköy Spor Taraftar Grubundan Çivril’e Hakaret

Yeşil Çivril Belediye Spor yaptığı paylaşımda, “04.04. 2024 tarihinde oynamış olduğumuz Sarayköy Spor maçı sonrası “26 Gençlik” ismiyle yönetilen Sarayköy Spor taraftar grubunun Çivril’imize karşı saygısız ve terbiyesiz ithamlarda bulunduğu paylaşımdan dolayı kınıyoruz, konu hakkında hukuki süreci başlatmış olup sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı tüm Çivril halkına saygıyla duyuruyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kulüpten yapılan değerlendirmede sporun takım, şehir ve bireyleri birbirine yaklaştıran etkinlikler olduğuna dikkat çekilerek, “Spor yenmek ya da yenilmek için yapılan bir etkinlik değildir. Spor gençlerin bedenen ve ahlaken gelişmesine olanak sağlamak, şehirlerin, takımların ve bireylerin etkileşim kurmasına vesile olan etkinliklerdir. Sarayköy gibi Milli Mücadele ruhu ile yoğrulmuş bir ilçemizin bu tür seviyesiz düşünceleri tasvip etmeyeceğini biliyoruz. Spor ve ahlaktan nasibini alamamış birkaç kendini bilmez şahsın yaptığı paylaşımı bir şehre ve takıma mal etmemiz mümkün değil. Biz Yeşil Çivril Belediye Spor ve Çivril halkı olarak yüce Atatürk’ünde ifade ettiği gibi biz sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severiz” denildi.

Editör: Haber Merkezi