AHMET YEĞİT DENEYİMLERİNİ KİTAPLAŞTIRDI AHMET YEĞİT DENEYİMLERİNİ KİTAPLAŞTIRDI

Denizli’de vatandaşların güneş gözlüğü kullanım alışkanlıklarını sizler için optisyene sorduk. Uzmanlar, güneş gözlüğünde önemli olan unsurun gözlüğün UV ışınlarına karşı iyi koruma sağlaması olduğuna dikkat çekerken Optisyen Kadir Altındağ da vatandaşların güneş gözlüğü kullanımında bilmesi gereken püf noktalarının altını çizdi. Altındağ: “Güneş gözlüğü kimisi için sadece aksesuar olurken kimisi için de gerçekten göz sağlığını etkileyen bir unsur olarak kullanılıyor” dedi. 

Sakin Arabada Gozlugunuzu Unutmayin3

Polarize Güneş Gözlüğü Hakkında Bilinmeyenler

Polarize güneş gözlüğü nedir sorusunun yanıtını verecek olursak diyen Hd Optik Ve Lens Dünyası işletmecisi Optisyen Kadir Altındağ: “İstenmeyen tüm ışık yansımalarını engelleyen gözlük filtresine sahip tasarımlara polarize gözlük diyoruz. Polarize güneş gözlüğü modelleri ile özellikle de güneş ışığının çok yoğun olduğu mevsim koşullarında ışık yansımaları azaltılarak göz konforu artırılabilir. Bu yüzden müşterimiz tarafından daha çok tercih ediliyor. Fakat bilinmesi gereken başka bir nokta daha var. Eğer ki markalı olmayan tanınmayan bir ürün grubundan gözlük alınacaksa orada polarize önemli olur. Ayırt edici etken olabilir. Fakat zaten markalı diyeyim yani tanınan kurumsal bir gözlük firmasının ürününü alınacaksa bu özelliğin çok da aranmaması gerekir. Çünkü zaten bu tür firmalar gözlüklerini o kalitede üretir. Herhangi bir maliyetten kaçınmaz, tamamen kaliteli ve göz konforu yaratacak şekilde ürün çalışır. ”diyerek polarize gözlüklerin hangi durumlarda önem arz ettiğinden bahsetti. 

Sakin Arabada Gozlugunuzu Unutmayin4

“Gözlüklerinizi Suyun Altına Tutarak Temizleyebilirsiniz!”

Güneş gözlüğü kullanırken temizliğine de dikkat etmek gerekir diyen Optisyen Altındağ gözlüğün temizlenmesi ve muhafaza edilmesi konusunda da bilgiler aktardı. Optisyen Kadir Altındağ: “Güneş gözlüklerinizi temizlerken üzerindeki tozu üfleyerek de atabilirsiniz. Suyun altına direk tutarak bastırmadan ovalayabilirsiniz. Zaten optisyenlerde gözlük temizleme suları ve mendilleri bulunuyor. Ama illa bunları almak zorunda değilsiniz. Saf su ile de camlarının temizliği yapılabilir. Güneş gözlüklerini muhafaza etmek hususun da ışığı direk gören yerlerde gözlüklerinizi koymayınız. Özellikle erkekler arabadan inerken mutlaka güneş gözlüklerinizi yanınıza alınız. “dedi.

Sakin Arabada Gozlugunuzu Unutmayin4