İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopterin düşmesi, dünya gündeminde ilk sıraya oturdu. Edinilen bilgiye göre helikopter, İran’ın Tebriz ilinin kuzey doğusunda yer alan Uzi ve Pir Davud köyleri arasındaki Dizmar ormanına düştü.

Resmi Aciklama Geldi Iran Cumhurbaskani Ve Disisleri Bakani Hayatini Kaybetti4

Türkiye’den Destek

Sis ve yoğun yağış nedeniyle arama-kurtarma ekiplerinin kaza mahalline ulaşma çabaları sekteye uğradı. Türkiye’den, arama çalışmalarına destek için gönderilen İHA’nın da etkisiyle enkazı bulma süreci hızlandı. Yapılan çalışmalar sonucunda, İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ı taşıyan helikopterin enkazına Türkiye saati ile 05.30 sıralarında ulaşıldı.

Resmi Aciklama Geldi Iran Cumhurbaskani Ve Disisleri Bakani Hayatini Kaybetti

Resmi Açıklama Geldi

Helikopter içerisinde bulunanların yaşam durumu bir süre belirsizliğini korurken, İran tarafından durumla ilgili resmi açıklama geldi. Yapılan bilgilendirme neticesinde İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim’in hayatını kaybettiği belirlendi.

Kadınların aşkta tercihi zeki erkekler Kadınların aşkta tercihi zeki erkekler

Resmi Aciklama Geldi Iran Cumhurbaskani Ve Disisleri Bakani Hayatini Kaybetti1

Kaynak: Haber Merkezi