Renault, engelli vatandaşlara yönelik ÖTV muafiyetli araç kampanyası ile sosyal sorumluluk bilincini bir kez daha gösteriyor. Bu kampanya sayesinde engelli vatandaşların araç sahibi olma hayalleri kolayca gerçek olabiliyor. Detaylar belli oldu...

Her ay güncellenen rakamlar sunulmaya devam ediyor, yılardır devam eden ÖTV'den muaf araç satın alma meselesi, vatandaşların araç sahibi olma hayalini gerçekleştirmesine olanak sağladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'nın engelli vatandaşlara yönelik ÖTV indirimlerine ilişkin ortak çalışması sayesinde güzel haberler gelmeye devam ediyor.

1 Haziran'dan itibaren yürürlüğe gireceği duyurulsa da, araç sahibi engelli bireyleri ve yaşamlarını hedef alıyor. Engelli sürücülere yönelik yeni muafiyet düzenlemeleri ile araç satın alırken önemli bir vergi avantajından yararlanılacağı belirtilirken ÖTV muafiyet oranı da artırıldı.

BU ARAÇLAR DAHİL EDİLDİ

1.600 cm3 silindir kapasiteli sıfır kilometreli ve ilk tescil tarihi 1 Haziran 2024'ten sonra olan araçlar özel tüketim vergisi muafiyetinden yararlanabilecek. Bu kapsamda yeniden yüzde 58,46 olan yeniden değerleme oranı muafiyet tutarlarını da artırdı. tüketimine ilişkin özel vergiden muafiyet düzenlemesi sayesinde engellilerin hak kazandığı muaf araçlar için fiyat arayışları devam ederken, kampanyaları ile toplam tutarın daha da düşebileceği belirtiliyor.

İŞKUR’dan 500 Bin TL’ye Kadar Geri Ödemesiz Hibe Desteği! İŞKUR’dan 500 Bin TL’ye Kadar Geri Ödemesiz Hibe Desteği!

Renault, engellilere yönelik ÖTV'den muaf araçların liste fiyatlarını Nisan ayından itibaren güncellerken, Taliant modelleri, fiyatları ve tercihli olarak satın alınacak araçlar listesinin başında yer alıyor.

Renault Taliant Joy SCE: 570.500 TL

Renault Taliant Joy Turbo: 640.000 Tl

Renault Taliant Touch Turbo: 674.800 TL'ye, neredeyse bedavaya satılıyor. Bu fiyatlar araç artışlarının neredeyse yarısına tekabül ediyor.


 

Kaynak: HABER MERKEZİ