2020 yılında İzmir’in Seferihisar İlçesinde 6.6 büyüklüğünde bir deprem medyana gelmişti. Depremin ardından bir de kent tsunami felaketi ile boğuşmuştu.

Seferihisar İlçesi Sığacık Mahallesi’nde bulunan marinanın genişletilmesine yönelik girişimleri deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan destekledi.

Ercan Seferihisar’da yaptığı konuşmasında, 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından Sığacık Mahallesi'nde bir kişinin yaşamını yitirdiği tsunamiye değinerek şunları söyledi:

Burada büyük bir kıyım yaşamadınız. Bir kişi öldü ama bu daha büyük olabilir miydi? Olabilirdi. Şimdi bundan sonra daha büyüğü gelebilir mi? Gelebilir. Çünkü depremin resmi büyüklüğü 6.6. Biliyorsunuz her depremin bir resmi büyüklüğü bir de gerçek büyüklüğü var. Ama depremin gerçek büyüklüğü 7.

Doğanın bir kuralı vardır. Bir yerde bir doğa olayı olmuş ise bir deprem ya da bir süpürtü dalgası gelmiş ise gelecekte en az o büyüklükte bir daha olur. Yani bu gördüğünüz belki yaşam süreniz içindeki ilk süpürtü dalgası. Ama bundan sonra da hep olacak. Çünkü milyonlardır yıldır bunlar hep oluyor.

19 Yaşındaki Genç Hem Annesini Hem De Üvey Babasını Öldürdü 19 Yaşındaki Genç Hem Annesini Hem De Üvey Babasını Öldürdü

Yerleri Tek Tek Saydı: "7.3 Büyüklüğünde Deprem Olabilir"

“Burada olabilecek en büyük deprem nedir?' derseniz 7.3 dolayında bir deprem olabilir. İlle de Sisam'da olacak depremde mi korkacağız? Hayır. Girit'te, Rodos'ta, İkaria'da ya da Sakız Adası'nda olabilecek bir depremin oluşturabileceği bir süpürtü dalgası aynı şekilde etkileyecektir."

Editör: Haber Merkezi