Denizli'de Sahte İlan Dolandırıcılarına Darbe! Denizli'de Sahte İlan Dolandırıcılarına Darbe!

Ali Xebat kod adlı Erdinç Bolcal, Irak'ın Süleymaniye-Kerkük bölgesinde faaliyet gösteren PKK/KCK Şilan Guyi Akademisi'nin iddia edilen sorumlusuydu. Terör örgütü adına İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde ideolojik eğitim veren Bolcal, aynı zamanda gençlere yönelik yaptığı propaganda ve baskı çalışmaları ile onları PKK'nın kırsal kadrolarına katmak için çaba harcıyordu.

KUZEY IRAK'TA FAALİYET GÖSTEREN TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Uzun süredir terör örgütü adına faaliyet yürüten Erdinç Bolcal, Kuzey Irak'a geçerek sorumlu bir şekilde silahlı faaliyetleri sürdürmeye başladı. Süleymaniye ve Kerkük bölgelerinde sözde tabur komutanlığı ve akademi sorumluluğu gibi faaliyetlerde bulundu. Ancak, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi.

EYLEM PLANLARI ORTAYA ÇIKTI

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın istihbarat ağı, Erdinç Bolcal'ın Kerkük'teki Türk varlığına yönelik eylem hazırlığı içinde olduğunu tespit etti. Ülkemize karşı bölücü faaliyetlerde bulunmak amacıyla teröristlere eğitim ve talimatlar veren Bolcal, MİT tarafından sıkı bir şekilde takibe alındı. MİT'in gerçekleştirdiği nokta operasyonla, Bolcal ve beraberindeki örgüt mensupları etkisiz hale getirildi.

56 TERÖRİST YOK EDİLDİ

Ayrıca; Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen hava ve kara harekâtlarında, hafta sonundan bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 56 olarak kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi