Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne ait Hava Forum sosyal medya hesabı, vatandaşların pazartesi günü yaşanacak hava durumuna karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguladı. Hava Forum'un paylaşımında şu ifadelere yer verildi:
Suriye'den gelen bir toz fırtınası için meteoroloji uyarıda bulundu. Pazartesi gecesi Türkiye'yi etkilemesi beklenen bu toz fırtınası, özellikle alerjisi olanlar için tehlikeli olabilir.

MANZARAYI GÖRENLER İSYAN ETTİ MANZARAYI GÖRENLER İSYAN ETTİ

Sahra Tozu Suriye'den Türkiye'ye Geliyor! 

Afrika'dan gelen Sahra tozu Türkiye'yi terk ederken, Suriye üzerinden yeni bir toz dalgasının gelmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, pazartesi gecesi Suriye üzerinden Türkiye'ye yoğun bir toz girişi olabilir.

Bu toz fırtınasıyla birlikte görüş mesafesinde azalmalar ve hava kirliliğinde artış yaşanacağı öngörülüyor. Solunumla alakalı hastalığı olanların problemlem yaşamaması için önlem alması gerekli.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle alerjisi olanlar, astım hastaları ve yaşlılar için uyarıda bulundu. Bu grupların pazartesi günü dışarı çıkmamaları ve maske kullanmaları önerildi.