Maddi yönden zorluk yaşayan ve evleri olmadığı için Beydilli’de bulunan eski okulda yaşam mücadelesi veren Özkan ailesine köylüleri sahip çıkarak ev yaptı.

“ONLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Isparta Sarıidrisliler Dayanışma ve Kültür Vakfı yönetiminde bulunan Mustafa Yılmaz, Özkan ailesini Genç Çivril Gazetesi’nin yaptığı haberde gördüklerini ve yardım elini uzattıklarını söyleyerek; “Fadime abla ve yağmuru haberde gördük. Fadime abla aslen Sarıidrisli, Çivril’e gelin gitmiş. Bizde eş, dost, akrabadan yardım topladık. Onlara bir ev yapmaya karar verdik. 29 gündür Isparta Sarıidris köyünden her gün buraya evi tamamlamak için gelip gidiyoruz. Çok az yer kaldı. Şu an elektrik, su yok. Suyu kendimiz alacağız. Eşyaları alıp yerleştirdik. Yağmurun odasını yerleştirdik. Toplam da yaklaşık 80 bin lira harcadık ve biraz daha masrafımız olacak. Dernek olarak biz Fadime abla ve kızı yağmuru yalnız bırakmayız. Biz onlara sahip çıkacağız” dedi.

“KIZIMIN KADERİ BANA BENZEMESİN”

Temiz ev ve eşyaları olduğu için mutluluğunu dile getiren 52 yaşındaki Fadime Özkan, “Rabbimden tek dileğim vardı ölmeden temiz evde oturmak. Çok şükür bu günleri gördüm. Köylülerimden Allah razı olsun. Ne kadar teşekkür etsem az. Kendim için değil kızım için güzel bir gelecek sunmak için elimden geleni yapıyorum. Evin tapusu çıkmış yakında gelecek dediler. Tapusu kızımın üzerine olacak. Yağmurum, benim yaşadığım kaderi yaşamasın. Sizlere de çok minnettarım. Siz bizim sesimiz oldunuz ve evim yapılıyor. Allah sizlerden de razı olsun “diye konuştu.

“MUTLULUKTAN UYUYAMIYORUM”

Kendine ait bir odası olduğu için sevinçten uyuyamadığını ifade eden Küçük Yağmur; “ İlk defa kendime ait bir odam oldu. Eşyalarım, çalışma masam, yatağım. Çok mutluyum. Sevinçten uyuyamıyorum. Odamda ders çalışıyor kitap okuyorum. Bize yardım eden herkese teşekkür ederim. “dedi.

Editör: Haber Merkezi