Adaylık çalışmalarına devam eden Kemal Aslan İl danışma kurulunda İl başkanı Ali Osman Horzum’un Çivril’de adayın ön seçim ile belirleneceği sözünü verdiğini belirtti.

Yerel seçimlerin en hareketli partisi olan CHP’de, 31 Mart seçimlerinde adayın ön seçimle belirleneceği belirtildi. Hafta sonu yapılan İl Danışma Kurulu toplantısında CHP İl başkanı Ali Osman Horzum’un da konuyla ilgili olarak açıklama yaptığını belirten Başkan Aday adayı Kemal Aslan “il Başkanımız danışma kurulu toplantımızda Çivril’de başkan adayının ön seçimle belirleneceği konusunda söz verdi” dedi.

Ön seçimin CHP’nin temel prensibi olduğunu belirten Aslan “CHP’de adayın başka bir yolla belirlemek ya da belirlemeye çalışmak beyhude bir çaba olur. CHP demokrasiyi özümsemiş bir parti, kendi üye ve delegelerinin fikir ve görüşlerine değer veren bir siyasi oluşum. Partinin temel fikirlerinden olan ön seçimi yok saymak ve Belediye Başkan adayını farklı şekillerde belirlemeye çalışmak CHP dokusuna uymayan bir davranış olur” dedi.

Kongrede Aday belirleme şekli açıklandı

İlçe kongresinde İl Başkanı Ali Osman Horzum ve İlçe Başkanı Bedri Ataş’ın ön seçim sözü verdiğini de hatırlatan Kemal Aslan “seçime az bir süre kala CHP olarak bunu konuşuyor olmak bile yanlış. Ağustos ayında yapılan İlçe Kongremizde hem il hem de İlçe Başkanımız bu konuya son noktayı koymuş ve Çivril’de adayın ön seçimle belirleneceğini ifade etmişti. Bizim şimdi bunları değil Çivril için fikir ve projelerimizi konuşmamız gerekirdi” dedi.

Seçim sürecinde Nuri Özen ve Ömer Köseoğlu’nun aday adaylığından çekilmesi ile Kemal Aslan, Necdet Bardan ve Semih Dere başkan adayı olabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çalışanları İlk Kez 1 Mayıs’ı Kutladı Denizli Büyükşehir Belediyesi Çalışanları İlk Kez 1 Mayıs’ı Kutladı
Editör: Haber Merkezi