22 Şubat tarihinde meydana gelen olay, özellikle veliler tarafından büyük tepki çekmişti.  

İddiaya göre Keçiören Halit Fahri Ozansoy İlkokulu öğrencisi Mira Şahin, 22 Şubat Perşembe günü teneffüs saatinde düşerek başını sıraya çarptı. Çarpmanın ardından başının ağrıdığını öğretmenine bildirdi. İlgisiz öğretmen, şikayeti dikkate almayarak minik Mira’nın ailesine haber vermedi. 2 ders boyunca derse katılım sağlamadan başını sıraya koyarak yatan minik Mira’ya, sınıf arkadaşları yardım etti. Düştüğü için kafasına buz koymak isteyen minikler, buz bulamayınca kantinden aldıkları soğuk su ile başını çarpan arkadaşlarına yardım etmeye çalıştılar.

Okulda Beyin Kanamasi Gecirdigi Halde Ihmal Edilen Minik Mira Uyandi3

2 dersin sonunda baygınlık geçiren Mira Şahin’in ailesine haber veren okul yetkilileri ile ilgili MEB soruşturma başlattı.

Umursamaz öğretmen yüzünden başında 8 kırık ile okulda saatlerce bekleyen Mira, okulda sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Etlik Şehir Hastanesine kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Mira Şahin, ameliyata alındı. 10 saat süren ve başarılı geçen ameliyat sonrası yoğun bakıma alınan Mira, kendine geldi.

Kızının sağlık durumunun iyi olduğunu ve ameliyattan sonra ilk istediği şeyin pide olduğunu söyleyen baba Çağrı Şahin, “Bir iki lokma yiyebildi. Şimdi yürütmeye çalışıyorlar. O aşamayı da tamamladıktan sonra Allah nasip ederse servise çıkaracağız.” açıklamasında bulundu.

Okulda Beyin Kanamasi Gecirdigi Halde Ihmal Edilen Minik Mira Uyandi2

Çivril’e Atanan Hakim ve Savcılar Belli Oldu! Çivril’e Atanan Hakim ve Savcılar Belli Oldu!

Feci olay 22 Şubat tarihinde yaşandı. Yaklaşık 10 saat süren ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Mira Şahin'in sağlık durumuna ilişkin yeni bilgiler paylaşıldı.

Olayla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı soruşturma ise sürüyor. Mira'nın sağlık durumu hakkında bilgi veren Baba Çağrı Şahin, kızının bilincinin açık olduğunu söyledi. Polis ekiplerinin Mira'nın ifadesini aldığını belirten Şahin, olayda ihmal olduğunu ileri sürerek, "Ortada açık bir ihmal var. Bakım ve gözetim yükümlülüğünün ihlali söz konusu. Bu noktada da biz bu durumdan dolayı ihmali olan okul idarecilerinin ve öğretmenlerin yargılanması için şikayetçi olduk. Süreci de takip edeceğiz. Şu anda öğretmenle ilgili disiplin soruşturması devam ediyor." dedi.

Okulda Beyin Kanamasi Gecirdigi Halde Ihmal Edilen Minik Mira Uyandi1

“Otur Mira, İyileşirsin, Geçer!”

Ankara Barosu Çocuk Hakları Başkanı Avukat Hilal Çelik’in yaptığı açıklamalarda öğretmenin basit bir kontrol yaptığını vurgulayarak "Mira'nın anlatımına göre iyileşeceğini, geçeceğini söylemiş ve derse devam etmiş. Bu şekilde en az iki ders geçmiş ve Mira bu süre içinde hiçbir şekilde derse aktif olarak katılmamış. Bütün ders saatlerini sıranın üzerinde yatarak geçirmiş. Mira'yla öğretmeni değil de sınıf arkadaşları ilgilenmiş. İki üç saatlik kanama mevcutmuş buraya geldiğinde. Hemen ameliyathaneye alınıp gerekli müdahale yapıldı. Büyük bir ameliyat geçirdiği için yoğun bakımda gözetim altında tutuluyor" diye konuştu.

Öğretmen ile görüşme gerçekleştirdiklerini dile getiren baba Şahin, öğretmenin olayın bu noktaya geleceğini tahmin etmediğini söylediğini aktardı. Minik Mira’nın ise sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.