Bu gece  güneş sistemindeki 6  gezegen gökyüzünde muhteşem bir görsel şölen sunacak Öyle ki Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn ve Neptün “gezegen geçidi” oluşturmak için yan yana dizilecek.

MHP'Lİ ÇETİNKAYA "ÇAVUŞOĞLU ÇİVRİL’İ CEZALANDIRIYOR" MHP'Lİ ÇETİNKAYA "ÇAVUŞOĞLU ÇİVRİL’İ CEZALANDIRIYOR"

Resim 2024 06 03 153015826

3 ve 4 Haziran’da yaşanacak olan bu gezegen geçidi çok sık yaşanan bir olay olmadığı için oldukça önemli ve birçok insan tarafından merakla bekleniyor. Birden fazla gezegenin aynı anda görülmesi yaygın olsa da, altı gezegenin aynı anda hizalanması çok nadiren görülebilecek bir olay.

O Gece Bu Gece Bu Olay Cok Nadir Yasaniyor Bu Gece Mutlaka Gokyuzune Bakin.jpg4

Teloskoba İhtiyacınız Yok! Çıplak Gözle Görünecek

Gün doğumundan bir saat önce gerçekleşmesi beklenenk gezegen hizalanması harici bir ekipman kullanılmadan meraklılar tarafından çıplak gözle izlenebilecek. Lakin Merkür, Mars, Jüpiter ve Satürn'ü çıplak gözle net şekilde görebilirken, Uranüs ve Neptün ise daha sönük olduğu için net bir görüntü için dürbün veya teleskop ile görülebilecek.

O Gece Bu Gece Bu Olay Cok Nadir Yasaniyor Bu Gece Mutlaka Gokyuzune Bakin.jpg3

Nadir Gerçekleşse de Bu Yıl ve Önümüzdeki Yıl Birkaç Kez Daha Bu Şölen Tekrarlanacak

Gezegen hizalanması çok nadir görülse de şu an yaşayanlar insanlar oldukça şanslı. 3 ve 4 Haziran’ın yanı sıra 28 Ağustos 2024 ve 18 Ocak 2025 tarihlerinde, şafak öncesi saatlerde 6 gezegenli hizalanmalar gözlemlenebilecek. Diğer yandan 28 Şubat 2025 akşamı ise tam gezegen hizalanması gerçekleşecek ve diğer yedi gezegen de gökyüzünde belirecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ