Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de tarım büyük bir öneme sahip. Konuyla ilgili çok önemli bir proje, Denizli’nin çevre illerinden biri olan Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar ülke genelinde 19 milyon yerel tohum dağıtım rakamına ulaştı. Tohum desteği sağladığı iller arasında Denizli’den bazı belediyelerde bulunuyor.

Denizli’de 1 Mayıs’ta Bayrak Tartışması Denizli’de 1 Mayıs’ta Bayrak Tartışması

Tohum1 ‘Yerel Tohum Ulusal Güç’ sloganı ile 29 Ekim 2016 yılında kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi’nde 976 ata tohumu envantere alındı. Envantere alınan 976 ata tohumundan 120 çeşit ata tohumu elde edildi. 1 Şubat 2024’te dağıtımına başlanan tohumlar ise Cumhuriyetin 100’üncü yılında 1 milyon dağıtıma ulaştı.  

Tohum

Dünya’da ve Türkiye’de tarımın, yerel tohumun öneminin her geçen gün arttığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tarım alanında Muğla’da çok önemli hizmetler yaptıklarını, bu yatırımlar ve toprağına sahip çıkan üreten köylü ile Muğla’nın tarımda söz sahibi olmaya devam edeceğini belirtti. Gürün, “Ülkemizin geleceğinin tarımda olduğunu biliyor, üreten köylümüzün emeğinin karşılığını alması için çalışıyoruz.” dedi.

Editör: Aslıhan Kılıçellli