Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Anttalks' etkinliği kapsamında 'Deprem Dirençli Antalya' adlı söyleşiye katılan Prof. Dr. Naci Görür, deprem hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Görür, 13,6 milyon sene önce Türkiye'nin levha hareketlerinin, bugünün hareketlerini  belirleyecek şekilde oluştuğunu ve ülkedeki büyük fayların deprem ürettiğini söyledi.

 Naci Görür Uyardı! 7 Üzeri Deprem Olabilir1

Türkiye, Depremden Kurtulamayacak

6 Şubat depreminden sonra Türkiye’de bulunan fayların akıbeti hakkında söyledikleri ilgiyle takip edilen Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanlarının oluşturulmasının büyük önem arz ettiğini söyledi. Türkiye’nin deprem konusundaki genel durumunu değerlendiren Görür, Türkiye'nin depremlerden kurtulamayacağını ve depremlerin sona ermeyeceğinin altını çizdi.

4 Mart'ta Denizli'ye Geliyor

4 Mart Pazartesi günü Denizli'de gerçekleştirilecek olan “Depreme Dirençli Denizli” seminerine katılacak olan Prof. Dr. Görür, "Her depremde 80-90 bin insanı bir gecede toprağa veremeyiz. Bu bize yakışmıyor. Türkiye'de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir. Bu depremler de büyük afetlere neden oluyor. Can mal kaybımız fazla oluyor. Türkiye'de 5'in üzerinde depremler ölüme neden oluyor. Bizim bunu halletmemiz lazım. Bunu anlatmaya çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

Naci Görür Uyardı! 7 Üzeri Deprem Olabilir2

Ege’nin En Büyük İkinci Dağı Beyaza Büründü! Ege’nin En Büyük İkinci Dağı Beyaza Büründü!

Türkiye’de 10 Binlerce Kişi Ölebilir

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yakın zamanda Japonya'da 7.6 büyüklüğünde deprem olduğunu ve 132 kişinin tesadüfen öldüğünü anlatan Prof. Dr. Görür, benzer depremin Türkiye'de olması halinde on binlerce kişinin ölebileceğinden bahsetti.

Editör: Ali İhsan Sivrikaya