Hatay’da da oldukça can kaybına sebep olan Kahramanmaraş merkezli depremde Hikmet Özkan da eşi ve 3 çocuğunu kaybetti.

Denizli’de Yine Yağmur İçin Eller Semaya Kalktı Denizli’de Yine Yağmur İçin Eller Semaya Kalktı

Hikmet Özkan’ın eşi Zeynep Özkan, kızları İlknur Özkan, Buse Özkan ve oğlu Kağan Özkan Hatay’ın Antakya ilçesi Ürgen Paşa Mahallesi’nde depremde can vermişlerdi.  Depremden kışı sıcak geçirmek için 2 katlı evlerinden apartman dairesine taşınan aile depreme yeni evlerinde yakalandı. Deprem sırasında Antalya’da olan Hikmet Özkan fotoğrafta kalan son kişi oldu.

Tek istekleri kışı üşümeden geçirmek olan ailenin babası Hikmet Özkan, “Bu evimizde doğal gaz olmadığından dolayı soba yakmak istemediler. Abisinin evi var, oraya gittiler amaçları ısınmak ve sıcak bir kış geçirmekti. 45 yıllık evimizde tek bir duvar yıkılmış, 20 yıllık bina yerle bir oldu. Doğal gaz olduğu için oraya geçtiler ve 15 gün sonra felaket oldu” dedi.

Deprem sonrasında ailesini kaybeden Hikmet Özkan, “Arabamın her yerinde hanımım ve çocuklarımın fotoğrafları var. Bu fotoğraftan geriye bir tek ben kaldım.” dedi.

Eski evimizde olsalardı kesin yaşarlardı diyen Hikmet Özkan, “Depremde hanımım ve 3 çocuk vefat etti. Yaşananlar Rabbimin takdiri. Aracımın arkasına bastırdığım fotoğrafı görenler dua ediyorlar. Bana korna çalıyorlar, 6 ay boyunca Kırşehir’e git gel yaptım. Arabamın her yerinde hanımım ve çocuklarımın fotoğrafları var. Eşim Zeynep, 27 yaşındaki kızım İlknur, 24 yaşındaki kızım Buse ve 20 yaşındaki Mersin’de üniversite okuyan oğlum vefat etti. Tek istekleri kışı sıcak geçirmekti. Evimiz hala ayakta duruyor, bir duvar yıkılmıştı. Burada olsalardı kesin yaşarlardı” şeklinde konuştu.

Mutlu Günlerden Geriye Sadece Fotoğrafları Kaldı
Editör: Haber Merkezi