Tekirdağ Kamaradere ilçesi Marmaraereğlisi mahallesinde sokak köpeğini silahla vurarak öldüren Kamaradere Mahallesi muhtarı, adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahallede yaşayan bir köpeği beylik tabancasıyla vurarak öldüren muhtar Hidayet K., İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği ifadesinde, “Hayvanın mal ve can emniyetine karşı tehdit oluşturduğunu” iddia etti, “kuduz olabilirdi” diyerek kendisine saldırdığını öne sürdü. 

İzmir’deki Patlama İle İlgili Yeni Gelişme! 2 Kişi Tutuklandı İzmir’deki Patlama İle İlgili Yeni Gelişme! 2 Kişi Tutuklandı

Silahına el konulan Hidayet K., çıkarıldığı mahkemede meskun mahalde ateşli silah kullanmak ve 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na aykırı davranma suçlarından yargılandı. İlk duruşmada da adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmasına karar verilerek serbest bırakıldı. Köpeğe yapılan otopsi sonucunda, kuduz ya da başka bir hastalık taşımadığı, yakın mesafeden bir el ateş edilmesi sonucunda öldüğü tespit edildi. 

Köpek

“Tavuklarına Zarar Vermiş” 

Sosyal medyadan açıklama yapan Muhtar K.’ın köpeğin mal ve can güvenliğini tehdit ettiği ve uyarı amacıyla ateş ettiğine yönelik ifadeleri hak savunucuları tarafından tepkiyle karşılandı. Kamusal alanda uyarı amaçlı dahi ateş açılmanın tehlikeli olduğunu belirten hayvanseverler, köpeğin barınağa teslim edilmemesi ve çözüm üretilmeden silahla vurulmasını eleştirdi. 

Muhtar K. ise, Kamaradere Mahallesi adlı hesap üzerinden bir açıklama yaparak kendini aklamaya çalıştı ve öldürdüğü hayvanın ‘can ve mal güvenliğine tehdit oluşturduğunu’ öne sürdü; kendisinin ve mahalle sakinlerinin tavuklarına zarar verdiği için “uyarı amaçlı” ateş ettiğini söyledi.  

Kaynak: Haber Merkezi