İsrail ile ticaret protestosunda ters kelepçeyle gözaltına alınan ve “Mossad ajanı” olarak itham edilen genç kadının, Mavi Marmara şehidi Cengiz Akyüz’ün kızı Beyza Akyüz olduğu ve kardeşi Erva Akyüz ile birlikte gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Prizde Unutulan Şarj Aleti Evi Küle Çevirdi Prizde Unutulan Şarj Aleti Evi Küle Çevirdi

İsrail ile yapılan ticaretin son bulması için vatandaşlar öncesinde boykot çağrısında bulunmuş Denizli’de olduğu gibi Tüm Türkiye’de basın açıklamaları ve eylemler gerçekleştirilmişti. Dün İstiklal Caddesi’nde İsrail ile ticaretin kesilmesi için eyleme ise polis müdahale etmiş 43 kişi gözaltına alınırken 2 emniyet görevlisi şiddet gösterdiği gerekçesiyle açığa alınmıştı.

Yaşanan gelişmelerinden ardından eylemcilerden Beyza Akyüz’ün fotoğrafı İsrail ile Ticarete Dur De! Eyleminin temsili olmuştu. Gözaltına alınan Beyza Akyüz ile ilgili sosyal medyada karalama kampanyası yapılmış hakkında MOSSAD ajanı denmişti. Beyza Akyüz’ün Mavi Marmara şehidi Cengiz Akyüz’ün kızı Beyza Akyüz olduğu ve kardeşi Erva Akyüz ile birlikte gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Editör: Aslıhan Kılıçellli