Ülkemizin yerli otomobil projesi olan Togg, Las Vegas'ta düzenlenen CES 2024 etkinliğinde heyecan verici bir tanıtım gerçekleştirdi. İlk elektrikli otomobili Togg T10X'u geçtiğimiz Mart ayında piyasaya sürdükten sonra, şimdi de ikinci modeli Togg T10F ile karşımıza çıkıyor.

Togg'un yeni modeli T10F, fastback tasarımıyla dikkat çekiyor. Markanın önceki modellerinde olduğu gibi, Togg T10F de kullanıcı odaklı bir yaklaşımla tasarlanmış. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre, Togg T10F, akıllı yaşam çözümleriyle entegre olan ve sürekli internet bağlantısıyla donatılmış bir araç olacak. Ayrıca, uzaktan güncellemelerle sürekli olarak gelişen özelliklere sahip olacak.

Togg, yerli otomobil teknolojisindeki başarılarıyla dikkat çekerken, yeni modelleriyle de sürdürülebilir ve teknoloji odaklı bir otomobil deneyimi sunmayı hedefliyor. Togg T10F, fastback tasarımı ve akıllı özellikleriyle sadece Türkiye'deki otomobil tutkunlarının değil, uluslararası otomobil pazarının da dikkatini çekmeyi amaçlıyor.

Yerli otomobil endüstrisinin geleceğine yönelik umut verici adımlar atan Togg'un, CES 2024'teki tanıtımı, markanın teknolojideki ilerlemeye olan katkısını bir kez daha gözler önüne serdi. Togg T10F, elektrikli otomobil teknolojisindeki yüksek standartlara olan bağlılığı ile dikkat çekiyor ve Türkiye'nin yerli otomobil markası olarak adından söz ettirmeye devam ediyor.

Mahalle Sakinleri 57 Yıl Sonra Tapularına Kavuştu! Mahalle Sakinleri 57 Yıl Sonra Tapularına Kavuştu!


Togg T10F'nin Teknik Detayları ve Özellikleri Açıklandı

Togg, heyecan verici yeni modeli T10F için teknik detayları paylaştı. T10F, standart menzil arkadan itiş (RWD), uzun menzil arkadan itiş (RWD) ve çift motorlu olmak üzere üç farklı teknik seçenekle ve iki farklı donanım özelliğiyle piyasaya sürülecek.

Togg T10F RWD (arkadan itiş) modeli, 160 kW / 218 Beygir güç ve 350 Nm tork üretirken, bu versiyonun iki farklı batarya seçeneği bulunacak ve 350 ile 600 kilometreye kadar menzil sunabilecek.

Çift motorlu T10F modeli ise sıfırdan 100 km/s hıza sadece 4,6 saniyede çıkabilecek. Bu çift motorlu AWD (dört çeker) versiyonunun sağladığı 700 Nm tork ile 530 kilometreye kadar bir menzil hedefleniyor. Standart menzilli modelin batarya kapasitesi 52,4 kWh iken, uzun menzilli modelde bu kapasite 88,5 kWh'a çıkacak.

Öne çıkan bir özellik olarak, T10F'nin bataryaları harici bir güç kaynağı olarak kullanılabilecek ve elektrikli aletlere enerji aktarımı (V2L) teknolojisiyle donatılmış olacak.

Editör: Haber Merkezi