Önceden fide, küçükbaş hayvan ve yem desteği gibi birçok kez üreticilere yardım eden Merkezefendi Belediyesi, bu sefer çiftçilere 100 ton gübre desteği sağladı. İlçe içinde arpa ve buğday üretimi yapan 'ÇKS' belgesine sahip çiftçilere, her üç dekar başına bir çuval gübre olmak üzere 30 dekara kadar destek sağlandı.

Kumkısık Mahallesi'nde gerçekleştirilen gübre dağıtım programına Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Denizli Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baha Yanarca, 195 sayılı Denizli Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İlhan Çiçek, muhtarlar ve çiftçiler katıldı. Programın sonunda çiftçiler, belgeleriyle birlikte gübrelerini görevlilerden teslim aldı.

Denizli’de Yaş 70 Olsa da Aşk Bitmedi Denizli’de Yaş 70 Olsa da Aşk Bitmedi

Merkezefendi Belediyesinden Çiftçiye Destek

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, "Göreve geldiğimiz günden itibaren üretim bizim için çok önemliydi. Üretimin, toprağın ve suyun ne kadar kıymetli olduğunu hepimiz biliyoruz. Alım gücünün olmadığı bu günlerde sizlere destek olmak için elimizden gelen gayreti ve özveriyi gösteriyoruz. Tarım için projelerimiz var ama bu yetmez dedik Kırsal Kalkınma Eylem Planı’nı gerçekleştirdik. Biz sadece burada 100 ton gübre dağıtımı değil. Dağıtımdan da önemlisi bir eylem planı çerçevesinde ilçemiz sınırlarındaki üretimin hayvancılığın yapıldığı bölgelerde desteklerimizi sürdürüyoruz. Çiftçilerimizin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz.” dedi.

Ayrıca, Başkan Doğan, Merkezefendi'de her çocuğumuz Halk Süt ile buluşuyor diyerek, “Üreticimiz hiç yalnız kalsın istemiyoruz. 2019’da hemşehrilerimizi ilk Halk Süt ile buluşturduk. Bugün 2 ve 5 yaşındaki her çocuğumuz Halk Süt ile buluşuyor. Halk Süt’ü kooperatif ile iş birliği içinde yapıyoruz. Yani her zaman biz üreticinin elinden tutan Kooperatifleri de desteklemeye çalıştık. Artık çocuklar süte ulaşamaz hale geldi. Ama Merkezefendi Belediyemizde Halk Süt ile birlikte çocuklarımız yeterli şekilde gelişimlerine devam ediyor. Türkiye’de Halk Süt ile nüfusa oranla çocuklara en çok süt desteğinde bulunan ikinci belediye olma özelliğini sürdürüyor”diye konuştu.

Merkezefendi Belediyesinden Çiftçiye Destek

Editör: Haber Merkezi