Çivril Belediyesi Haziran ayı belediye meclis toplantısına başkan ve muhalefet meclis üyeleri arasında geçen diyaloglar damga vurdu.

5 Haziran 2023 Pazartesi günü Çivril belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen Haziran Ayı Meclis Toplantısı Birinci Birleşim Birinci oturumunda sesler ve nabızlar yükseldi.

MECLİSTE ‘GAVARA’ TARTIŞMASI

4 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP Grup Başkan Vekili Semih Dere, “Sosyal alan dururken neden yeşil alanda yapılaşmaya gidiliyor” dedi. Akpınar Mahallesi eski hayvan ve zahire pazarına yapılacak olan spor tesisi ve yine Akpınar Mahallesine yapılacak olan halı saha ile ilgili konuşan Semih Dere, “Yapılacak olan ikinci kapalı spor salonunu gazetelerden öğrendik tüm Çivril ile beraber. Gazetede eski zahire pazarının olduğu yere yapılacağı yazıyordu ve orası oldukça geniş bir alan. Burayı daha farklı projelerle daha farklı değerlendirmeyide belediye meclisimiz düşünmüştü. Sadece kapalı spor salonuna böyle bir alanı harcamak doğru mudur? Akpınar Mahallesi şehirleşme anlamında en başarılı ve düzenli olduğumuz mahalle ve oldukça çok sosyal tesis alanı adı altında ayrılmış arsalarımız parsellerimiz bulunmakta. Neden çok büyük bir alanı heba etmek yerine buralarda değerlendirmiyoruz?”dedi.

Ağaçlar Söküldü

Akpınar mahallesine halı saha yapılmak için yeşil alandaki ağaçların söküldüğünü kaydeden Dere, “Şehit Ömer Kağan Kandemir Camii karşısında bulunan yeşil alanda mevcut ağaçların sökülerek bir halısaha çalışmasının başlatıldığına şahit olduk. Hemen bir arka sokağında sosyal tesis alanı mevcut iken niçin bölgenin en büyük yeşil alanı olan ve ana cadde üzerinde olması ile de göze gelen bir yeşil alana halı saha yapmak istiyorsunuz? Spot totonun yapmak istediği halı sahaları biz hep okul bahçelerine yaptırdık sizin önerinizle. Demiştiniz ki okul bahçelerine yaptıralım ki herhangi bir zarar gelmesin. Bu halı sahaya zarar gelmeyecek mi? Soyunma odalarının da olduğu bir halı saha yapılacaksa o bölgede iki sokak arkada uygun sosyal alana yapmak varken yeşil alana yapıyoruz? Biz çok bir şey istemiyoruz sosyal alanların mahallede ayrılmış olan sosyal alanlara yeşil alanların da yeşil alanlara yapılmasını istiyoruz bu kadar basit.”şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkan Vekili Semih Dere’nin sorularını yanıtlayan Meclis Başkanı Niyazi Vural Akpınar Mahallesine yapılacak olan halı saha için üç parsel olan alanda bir parselini kullanacaklarını ifade ederek, “Eski zahire pazarı üç parselden oluşuyor biz halı saha için sadece bir parselini kullanacağız. Diğer iki parsel duruyor.

Halı sahalarla ilgili olarak da, daha önce okul bahçelerine yaptık. Bu şekilde dışarıdan gelecek vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için de açık halı sahalara ihtiyaç var. Bu bölge de gelişime açık bir bölge, sitelerin toplu konutların olduğu bir bölge. Buradaki halı sahada ağaç sökümü olmuyor diye biliyorum çünkü yolun kenarındaki ağaçlar yetişmiş ağaçlar. İçeride bulunan ağaçlar da bizim dikmiş olduğumuz ağaçlar bunlar sökülse de başka bir bölgede değerlendirilmiştir. Sökülen ağaçların yerine yenisini dikeriz. Ağaçlandırma konusunda bir sıkıntımız yok. Mahallenin muhtarı ile de görüşüp yeşil alana halı saha yapmayı uygun gördük” Dedi.

MECLİSTE ‘GAVARA’ TARTIŞMASI

Meclisde Uslup Tartışması

Akpınar mahallesinde yaşayan İyi Parti Meclis Üyesi Koray Eren yapılacak olan halı sahanın yaptım oldu şeklinde yapılmasından duydukları rahatsızlığı dile getirerek, “ben de o mahallede yaşıyorum iki sokak ötede yapılacak olan halı sahadan rahatsızlık duyacak olanlarla yeşil alana yapılacak olan halı sahada rahatsızlık duyacaklar farklı mı? Meclise verdiğiniz cevaplar biraz daha oturaklı olsun.”dedi.

Gavaraya Gerek Yok

İYİ Parti Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Koray Eren’in ateşlemiş olduğu tartışmaya dahil olan Meclis Başkanı Niyazi Vural, “Biz nerede oturup kalkacağımızı iyi biliriz size soracak değiliz lütfen yine hadsizlik yapmayın. Biz orayı beğendik oraya yapıyoruz. Gavaraya gerek yok.” dedi.

Sakinleşen meclis Meclis Başkanı Niyazi Vural’ın ‘Gavaraya gerek yok’ sözleriyle yeniden alevlenirken İYİ Parti Meclis Üyesi Koray Eren daha ağır sözler söylememek için kendini zor tuttuğunu söyleyerek, “hadsizlik, gavara yapma gibi sözleri sen bana kullanamazsın” dedi.

Çivril Belediye Meclisi Yönettiklerinin altını Çizen Başkan Vural, “Sen diye hitap ediyorsun burada milletimiz bunları görüyor.”dedi.

Editör: Haber Merkezi