Dünya şampiyonu öğrencileri makamında ağırlayana kaymakam Hasan Akbulut öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

İngilizce yapılan Dünya geneli matematik yarışmasında altın madalya alan Çivril BİLSEM öğrencileri ile aileleri ve Merkez Müdürü Hüseyin Serdar İlhan ile öğretmenler Kaymakam Hasan Akbulut’u makamında ziyaret etti. Öğrenci ve velilerini ağırlayan Kaymakam Akbulut öğrencileri tebrik ederek aile ve öğretmenlere teşekkür etti.

MATEMATİK DÜNYA ŞAMPİYONU ÇİVRİLİ GURURLANDIRDI

Kaymakam Hasan Akbulut, Kanada merkezli Caribou Contests Dünya Geneli Matematik Yarışmasında dünya birincisi olan ve Kanguru Ulusal Fen sınavında ilk ona giren Çivril BİLSEM öğrencilerini makamında ağırladı. Öğrenciler ile yakından ilgilenen Kaymakam Hasan Akbulut bir süre öğrencilerle eğitim hayatları ile ilgili sohbet ettikten sonra başarılı olan ve derece yapan öğrencilere sertifika ve madalyalarını verdi.

Çivril'deki BİLSEM TÜBİTAK Fuarı Büyük İlgi Gördü Çivril'deki BİLSEM TÜBİTAK Fuarı Büyük İlgi Gördü

İngilizce yapılan ve tüm dünyadan öğrencilerin katıldığı bir yarışmada Çivril’de eğitim gören öğrencilerin dereceye girmesi ve altın madalya almasının Türkiye ve Çivril adına çok önemli olduğunu ifade eden Kaymakam Hasan Akbulut öğrencileri tebrik ederek öğretmen ve velilerine de teşekkür etti. Eğitimin önemine değinen Kaymakam Akbulut öğrenci ve insanın hayatına yön veren ilk olgunun evde aile, okulda öğretmen olduğuna dikkat çekerek “eğitim evde başlayan ve hayat boyu devam eden bir olgu. Bir çocuğun, öğrencinin yetişmesinde, başarısında anne ve baba ile öğretmenin katkısı çok büyük. Başarılı olan öğrencilerin arkasında anne baba, yanında her zaman öğretmen olmuştur” dedi.

Her çocuğun ayrı bir yetenek sahibi olduğunu da sözlerine ekleyen Kaymakam Hasan Akbulut “her çocuk yetenekli ve zekidir. Önemli olan çocuktaki bu yetenek ve becerileri bulup çıkarabilmek ve işleyebilmektir. Anne babasının desteklediği bir çocuk yeteneğini keşfedecek bir öğretmen ile tüm becerilerini ortaya çıkarabilir. Tüm çocuklarda yetenek var önemli olan yeteneği görmek ve dokunmak” dedi.

Kaymakam Hasan Akbulut sohbetin ardından aileleri tebrik ederek öğrencilere madalya ve belgelerini takdim ettikten sonra öğrenci ve aileleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Haber Merkezi