Türk Gıda Kodeksi'nde yapılan güncelleme ile market raflarındaki ürün ambalajlarına önemli değişiklikler geliyor. Aroma içeren gıdalara yönelik etiketleme zorunluluğu getiren düzenleme ile tüketicilere daha fazla bilgi sunulması amaçlanıyor.

Türk Gıda Kodeksi Aroma Vericiler ve Aroma Verme Özelliği Taşıyan Gıda Bileşenleri Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenleme, Avrupa Birliği mevzuatına uyum çerçevesinde hayata geçirildi. Yönetmelik kapsamında yapılan değişikliklerle birlikte, market raflarındaki ürün ambalajlarındaki etiketlerde önemli değişikliklere gidilecek.

15 Yıldır Atanamayan Öğretmen Atılamayan Çöplerin Peşinde! 15 Yıldır Atanamayan Öğretmen Atılamayan Çöplerin Peşinde!

Artık ambalajların üzerinde, içerdikleri aroma verici maddeleri belirten bilgiler yer alacak. Özellikle "Aroma verici madde içerir. Işıktan koruyun" ifadesi, tüketicilere ürün ambalajındaki içerik hakkında daha açık bilgiler sunacak. Bu değişiklikle birlikte, gıdalarda kullanılan aroma vericilerin üretim, kullanım ve etiketleme kuralları belirlenmiş olacak.

Yönetmelik değişikliği ile ambalajların üzerinde, 'Aroma verici madde içerir' ibaresiyle birlikte, foto dönüşümünü önlemek için 'Işıktan koruyun' ve 'Işıktan uzak tutun' ifadeleri de yer alacak. Bu sayede tüketicilere, ürünlerin saklama koşulları hakkında daha detaylı bilgiler sunulması hedefleniyor.

Yapılan değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve market raflarındaki ürün ambalajlarındaki yeni etiketleme düzenlemeleri artık tüketicilerle buluşmaya başladı.

Editör: Haber Merkezi