Denizli 20 Sanatçıyı Ağırladı! Milyonfest Coşkusu Denizli 20 Sanatçıyı Ağırladı! Milyonfest Coşkusu

Manga grubunun yakışıklı ve sevilen ismi Ferman Akgül, geçtiğimiz mayıs ayında yapılan seçimler öncesi TOGG marka araçla paylaşım yapmıştı. Paylaşımı üzerine farklı tepkilerin odağı olan solist Ferman Akgül, Redd grubu üyesi Doğan Duru ve Güneş Duru ile sanatçı Aylin Aslım’a tazminat davası açmıştı.

Redd Grubu’nun solisti Doğan Duru, sosyal medya üzerinden bu paylaşımla ilgili “Teknofestlerde sahneye çıkanı, pandemide müzisyenler intihar ederken … iş tutan grubun solistini alkışlayan insanlar olmasını geçtim. Yahu siz grupsunuz, biriniz adamın yüzüne tükürmedi mi? Biriniz de sanatçı nedir söylemedi mi? Yuh size be kardeşim.. Omurgasız sürüngen gibi her yerde olmak” şeklinde paylaşımda bulundu.

Yine Redd Grubu’nun gitaristi Güneş Duru da, “Çakma rock starlardan biri tanıtımı için bir iki milyon alır, vatandaş altına yatar” ifadelerini kullandı.

Aylin Aslım ise, “Kaç milyon aldığını bilmem, bilemem. Türk rock camiası ‘kol kırılır yen içinde kalır’cıdır. Ama burada bahsedilen kişi yıllardır AKP ile iş birliği yapan Manga’nın solisti Ferman Akgül’dür. Biz on yıldan fazla zamandır kara listelerdeyken, bu niye bilinmesin? Her şey bir yere kadar” şeklindeki iddialarını paylaşımı üzerinden dile getirmişti.

Yorumlardan sonra "siyasi bir oluşumun içindeymiş gibi göstererek lince maruz bıraktıkları" iddiasıyla 300 bin liralık tazminat davası açan Akgül, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davadan “tazminat davasına gerek yoktur” kararı ile ayrıldı.

Editör: Kardelen Başol