Çivril’de Babalar ve Çocuklar İçin Unutulmaz Bir Etkinlik Düzenlendi Çivril’de Babalar ve Çocuklar İçin Unutulmaz Bir Etkinlik Düzenlendi

Denizli'de yeni başlanan "Mahallemde Maç Var" projesinde hedef, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Denizli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen projede ilk düdük bugün çaldı. Doğan Seyfi Atlı Stadyumu'nda Kuşpınar ile Goncalı Karakova arasında oynanan açılış maçının ilk düdüğünü Trendyol Süper Lig hakemi Ümit Öztürk çalarken, başlama vuruşunu ise Vali Ömer Coşkun ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yaptı.

Turnuvada 50 mahalle takımı 8 grupta mücadele edecek. Gruplardan çıkmayı başaran takımlar yarı final ve final müsabakası oynayacak. Turnuva sayesinde gençlerin kötü arkadaşlıklardan ve alışkanlıklardan uzak durmaları da teşvik edilecek.


Turnuvada yer alan tüm takımların ihtiyaçlarını karşılayan Denizli Sanayi Odası Selim Kasapoğlu, “Bu projede yer almak bizim için önemli bir projeydi. Emniyet Müdürümüzün katkılarıyla, emniyet teşkilatımızın çabalarıyla bu proje oluşturuldu. Bizlerde projenin başından beri üzerimize düşen görevi hakkıyla yerine getirmeye çalıştık. Ekonomiye olduğu kadar Denizli’mizin geleceğine ve gençlerimize destek vermek bizim için önemli bir sorumluluk” dedi.

970 Genç Turnuvaya Katıldı


 İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç “İlimizde bulunan mahallelerden katılım şartlarını karşılayarak müracaat eden toplam 970 gencimiz 50 takım kurarak projemize dahil oldular. Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Denizli Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde her takımımıza iki antrenör planladık. Her takımımıza bir sorumlu komiser görevlendirdik. Takımlarımızın başkanlık görevini de muhtarlarımız üstlendi. İl hakem kurlumuz her müsabakaya 3 hakem atayarak turnuvamızın esas parçalarından birini üstlenmiştir. Denizli Büyükşehir, Pamukkale Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü uhdesinde bulunan 8 statta grup maçları oynanacak. Buna takiben eleme usulü çeyrek final ve yarı final müsabakaları oynanacaktır. Final müsabakasını büyük bir coşkuyla Denizli Atatürk Stadyumu’nda yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Gençlik En Büyük Gücümüz


Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması ve birlikte spor yapabilmeleri adına birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise şöyle konuştu:
“Gençlik bizim en büyük gücümüz. Gençlere her türlü imkanı vermek gerekiyor. Biz Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak 22 branşta gençlerimizin spor yapmaları için bir çok imkanı seferber ediyoruz. Şehirleşme bilincinin en üst noktalara geldiği bu günlerde çocuklarımızı bir araya getirmek, mahalleleri bir araya getirmek, gençlerin yeni arkadaşlıklar kurmaları noktasında çok önemli”

Turnuvada konuşma yapan Vali Ömer Faruk Coşkun da “İstikbalimizin teminatı olan gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamak, sağlıklı gelişimlerine destek vermek, mahalle kültürünü yaşatmak, gençlerimizin mahallelerine olan aidiyetini güçlendirmek amacıyla ‘Mahallemde Maç Var’ projesi İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilmiştir. Mahallemde Maç Var projesinin güzel bir başlangıç olacağına, gençlerimizin sağlıklı ve sosyal gelişimine büyük oranda destek vereceğine bununla birlikte ilerleyen yıllarda da devam edecek bir proje olacağına yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi