Denizli’de Zeytin Çapası Başladı! Yevmiyeler Ne Kadar? Denizli’de Zeytin Çapası Başladı! Yevmiyeler Ne Kadar?

Denizli’nin Merkezefendi bağlı Hacıeyüplü Mahallesi’nde, cam üretimi yapan bir fabrikada çalışan bir grup işçi, maaş ödemelerinin geciktiği iddiasıyla geçtiğimiz Pazar günü fabrika ününde eylem yapmıştı. Fabrika sahibi Süleyman Ferit Sözkesen ise fabrikanın ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini ancak ilerleyen günlerde işçilerin taleplerini karşılayacaklarını dile getirmişti.

Maaşlar Ödenmedi, Sorumluluğu Patron Değil Taşeron Firma Üstlendi!

Haber Ajansını Fabrikamızın Önünde Bulduk, Bir Açıklama Yaptık, Söz Verdik”

Sözkesen geçtiğimiz gün, yaptığı açıklamada sorunun fabrika ile ilgi olmadığını ve muhataplarının taşeron firma olduğu söyledi. 25 yaşındaki genç iş insanı Süleyman Ferit Sözkesen “2020 yılında cam sanayi firmasını kurduk. O günden bu güne Denizli’de hizmet veriyoruz. Bizim ailemiz 50 yıldır Denizli sanayisinde çeşitli alanlarda hizmet vermiş bir ailedir.  Biz bu güne kadar hiçbir işçiyi mağdur etmedik. Maaşları zamanında ve fazlasıyla ödedik. Firmanın ödemeleri bir hafta gecikince arkadaşlar bir açıklama duymak için geldiler. Esasında konunun muhatabı ben değilim taşeron firmadır. Bir açıklama yapmak için bende aşağıya indiğimde haber ajansını fabrikamızın önünde bulduk ve üstümüze düşmeyen bir sorumluluk üzerine bir açıklama yaptık, söz verdik. Biz kapımızdan ekmek yiyen herkesin içine su serpmek için varız. Ancak burada konu çok çarpıtıldı. Bizim sorumlu olmadığımız alanlarda bize hitaplarda bulunuldu” dedi.

Maaşlar Ödenmedi, Sorumluluğu Patron Değil Taşeron Firma Üstlendi!

Grev Yaptı Denilen Ekip, Bizim Ekibimiz Değil”

Denizli kamuoyuna maaş ödemelerinin geciktiği gerekçesi ile fabrika önünde yapılan eylem ile gündeme gelen Cam Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ferit Sözkesen, “Grev yaptı denilen ekip bizim ekibimiz değil” dedi. Sözkesen, “Grev yapan ekip taşeron firmanın ekibidir. ‘Yıllardır çalışıyoruz, emeğimizin karşılığını alamıyoruz’ deyimi tamamen yanlıştır. Bu ekip bizimle 3 ayrdır çalışıyor. Burada maaşlarını alamadıklarını iddia eden kişilerin birkaç günlük veya en çok olanın bizden 15 gün ücret alacağı var. SKG’dan her yıl denetime giriyoruz, sorunumuz yok. Rutin denetimde 2 denetimi başarı ile geçtik. Sigortasız eleman varsa o bizi değil, taşeron firmayı bağlar. Sanayicinin imkanlar çerçevesinde çalışanlarına daha fazla maaş vermek istiyor. Biz kimseyi mağdur etmek ve mağdur edilmek istemiyoruz. Bu durum biz sanayicilere zarar vermektedir” şeklinde konuştu.

İşçilerin yaptığı eylemin kamuoyunda geniş yer bulmasının ardından, taşeron firma yetkileri, fabrika yöneticilerinden özür diledi. Taşeron firmanın, fabrika sahibi Süleyman Ferit Sözkesen’in kendilerinden istedikleri şartları yerine getirmeyi kabul etmesinin ardından, işçilere bugün yapılacağı duyurulan ödemeler dün nakit olarak elden yapıldığı söylendi.

Editör: Haber Merkezi