Hastanelerden flaş karar: Artık sadece böyle hasta kabul edilecek Hastanelerden flaş karar: Artık sadece böyle hasta kabul edilecek

Cildiye Uzmanı Doktor Osman Aydın, özellikle kış mevsiminde cilt üzerinde yaşanan olumsuz etkilerden bahsetti. Uzman, tüm cilt tiplerinin soğuklardan etkilenebileceğini ve bu soğuk hava etkisiyle nemsiz kalabileceğini dile getirdi. Uzman Doktor, “Eğer cildiniz kurumaya eğilimliyse, uzun ve sıcak duşlar yerine kısa ve ılık duş almalısınız. Sıcak duşlar, cildin yağ tabakasına zarar verir ve cildi kurutur. Kış boyunca, gliserin içeren yağsız bir nemlendirici kullanmalısınız. Eğer cildiniz çok kuru ve çatlamışsa, krem veya losyon yerine merhem veya balsam türü nemlendiriciler seçilmelidir” dedi.


Cilt, En Değerli Kıyafettir

Kuru Cilt Başınıza Dert Açabilir!
Cildin nemli olmadığı senaryolarda birçok hastalık belirtisinin hızla artacağının altını çizen Osman Aydın, egzama, yağlı egzama, gül hastalığı, soğuğa bağlı kurdeşen ya da kuru kaşıntı ve sedef hastalığı gibi ciddi cilt hastalıklarının kuruluk sebebiyle ortaya çıkabileceğini ve kışın bu durumların artış gösterdiğini ortaya koydu. Bu gibi hastalıklara sahip olan kişilerin, özellikle kış aylarında ciltlerini bol bol nemlendirmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Editör: Kardelen Başol