ÇEVAK Anaokulu bu yıl Yerli Malı Haftası dolayısıyla yaptıkları etkinlikte ilginç görüntülere imza attı. Minikler büyüklerinden aldıkları tarihi eşyaları ve Çivril’e özgü tatları yöresel kıyafetleri içinde tanıttı.

KÜLTÜRÜMÜZLE YERLİ MALI ETKİNLİĞİ

Çocukların telefon ve bilgisayarları kullanmalarında oldukça uzman olduklarını ifade eden ÇEVAK Anaokulu Müdürü Hatice Güngören; “Çocuklar teknolojiyi çok hızlı öğreniyor hatta telefon ve bilgisayar konusunda oldukça uzmanlar. Biraz da kendi geçmişimize sahip çıkmamız gerektiğine inandık. Yöresel kıyafetlerimizi, yöresel yiyeceklerimizi bir araya getirdik. Önce kendimizi tanıyalım dedik. Sonra kendi yöremize ait türkülerimizle, müzikler eşliğinde bugün çocuklarımızı karşıladık. Öğretmenlerimizde sağ olsunlar velilerimizle beraber bu malzemeleri toparlamaya çalıştılar. Onlar da ellerinde olanlardan getirdiler. Malzememler geldikçe ben de hatıralara gittim.

KÜLTÜRÜMÜZLE YERLİ MALI ETKİNLİĞİ

Terazi gibi kullanılan birçok malzemeyi belki benim çocuklarım da bilmiyor ama burada çocuklarımız bilsin, öğrensin istedik. Maalesef kültürle ilgili şeyleri çocuklarımıza bahsetmediğimizi farkına vardık. Bugün sabah herkes yöresel kıyafetle ilgili bir parça üzerinde ile olsun istedik. Tamamen yöresel kıyafet bulunmaya bilir ama küçük bir parça bile geçmişimizi, kültürümüzü yansıtabilir. Sağ olsun velilerimiz de çocuklarımızı giydirmişler. Çok farklı, çok güzel bir gün oldu ve çocuklarımız da çok mutlu oldu.” Dedi.

Düzenlenen yerli malı etkinliğini ziyaret eden Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Keskin; “ÇEVAK Anaokulu Müdiremiz başta olmak üzere, öğretmenlerimize, çalışan görevlilere çok çok teşekkür ediyorum. Kültürümüzü hatırlatma adına yapmış oldukları bu etkinlik için tebrik ediyorum. Kendilerinin başarılı çalışmalarını ben biliyorum. Bu çalışmaların devamını diliyorum. Kendilerini yürekten gönülden seviyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak onları ayakta alkışlıyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi