Küçük ev aletleri olarak bilinen çoğunlukla mutfaklarda kullanılan elektronik aletlerin arasında mutfak robotları, blenderlar, mikser çeşitleri, mini fırınlar ve fritözler, ekmek kızartma makineleri, tost makineleri, ekmek yapma makinesi, yoğurt yapma makinesi, su ısıtıcıları yer alıyor. Bunun yanında saç ve kişisel bakım ürünleri ve elektrikli süpürgeler de küçük ev aleti grubuna dâhil oluyor. Vatandaşlar bozulan küçük ev aletleri için bu günlerde tamircilerin yolunu tutuyor. Beyaz eşya ve küçük ev aletlerinde yapılan fahiş fiyat artışları vatandaşları bozulan eşyalarını tamir ettirmeye zorluyor.

Uçak yolculukları için yeni karar: Bunu yaptırmayan artık binemeyecek Uçak yolculukları için yeni karar: Bunu yaptırmayan artık binemeyecek

“Atsan Atamıyor, Satsan Satamıyorsun”

Denizli’de Kaleiçi’nde uzun zamandır esnaflık yapan Necip Özdemir vatandaşların küçük ev aletlerini bozulduğunda yenilemek yerine tamire getirdiğini belirtti. Özdemir: “ İşlerimizde yoğunluk devam ediyor. Son zamanlarda beyaz eşyaya gelen zamlar vatandaşların eşyalarını atmamasını sağlıyor. Yenisi daha pahalı olacağından tamir daha ucuza geliyor. Kullansalar bozuk aleti kullanamayacakları için mecbur tamire getiriyorlar. Atsalar atamıyorlar satsalar bozuk ürünü satamıyorlar. O yüzden en cazip olanı tamir ettirmek geliyor müşterilerimize. “dedi.

“Tamir İçin Gelen Ürünler Dükkânda Bekliyor”

Küçük ev aletleri tamir ustası Necip Özdemir çok fazla tamire getirilen ürün olduğu için iş yoğunluğundan bazı ürünler günlerce dükkânda beklemek zorunda kalıyor. Bırakılan elektrikli eşyalar ben elime alıp tamir edene kadar dükkânın bir köşesinde ustalarını bekliyorlar. Aslında bu yoğunluk bizim için iyi fakat ürünün teslim süresi uzadıkça doğal olarak müşteri ile sorun teşkil ediyor. O yüzden elimden geldiğince hızlı bir şekilde tamir edip teslim etmeye çalışıyoruz. Her sektörde olan çırak sorunu bizde de maalesef ki var. Bu sorunu da aşarsak sektör tadından yenmez. ”diyerek tamircilerin yaşadığı sorunları dile getirdi.